دوره 17، شماره 109 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 109 صفحات 102-91 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- عضو هیات علمی دانشگاه جیرفت ، hmeighani@ujiroft.ac.ir
2- استادیار پژوهش پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری
چکیده:   (2238 مشاهده)
اسیداگزالیک به‌عنوان یک پاداُکسنده طبیعی رسیدن و پیری میوه را به‌تأخیر می‌اندازد. در این پژوهش اثر غلظت‌های مختلف اسیداگزالیک (0، 2، 4، 6 و 8 میلی‌مولار) بر قابلیت انبارمانی و کیفیت پس از برداشت میوه ازگیل‌ژاپنی طی 28 روز انبارداری در دمای 5 درجه‌سانتی‌گراد و رطوبت‌نسبی 5±90 درصد مورد بررسی قرار گرفت. صفاتی مانند شاخص قهوه‌ای‌شدن، ویژگی‌های بیوشیمیایی و کیفی و فعالیت آنزیم‌های پلی‌فنل اکسیداز(PPO) و پراکسیداز (POD) میوه در زمان برداشت (0)، 7، 14، 21 و 28 روز پس از شروع انبارداری ارزیابی شد. با افزایش مدت انبارداری میزان شاخص قهوه‌ای‌شدن، مواد جامد محلول (TSS)، نسبت TSS به اسیدیته قابل تیتراسیون (TA) و فعالیت آنزیم‌های PPO و POD در همه تیمارها افزایش یافت (p˂0.05)، درحالی‌که میزان سفتی بافت میوه، TA، اسیدآسکوربیک، فنل و فلاونوئید کل و ظرفیت پاداُکسندگی میوه کاهش یافت (p˂0.05). کاربرد اسیداگزالیک میزان شاخص قهوه‌ای‌شدن و فعالیت آنزیم‌های مسئول قهوه‌ای‌شدن میوه (PPO و POD) را به‌طور معنی‌داری در مقایسه با شاهد کاهش داد (p˂0.05). در پایان مدت انبارداری میوه‌های تیمار شده با غلظت‌های مختلف اسیداگزالیک بافت سفت‌تر و میزان اسیدآسکوربیک، فنل و فلاونوئید کل و ظرفیت پاداُکسندگی بیشتری در مقایسه با میوه‌های گروه شاهد داشتند (p˂0.05). در کل، کاربرد اسیداگزالیک بطور موثری نرم‌شدن بافت میوه و شاخص قهوه‌ای‌شدن را با کم کردن فعالیت آنزیم‌های PPO و POD در طول مدت انبارداری کاهش داد (p˂0.05). بنابراین تیمار اسیداگزالیک (6 میلی‌مولار) می‌تواند به عنوان یک روش مؤثر در انبارداری میوه ازگیل‌ژاپنی مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 557 kb]   (1253 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/10/23 | پذیرش: 1399/6/11 | انتشار: 1399/12/19

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.