دوره 17، شماره 107 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 107 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirmajidi Hashtjin A, Famil Momen R, Khoshkholgh Sima N A. Determination of suitable storage conditions for fresh salicornia. FSCT 2021; 17 (107) :1-11
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-28836-fa.html
میرمجیدی هشتجین عادل، فامیل مؤمن رضا، خوش خلق سیما نیر اعظم. تعیین شرایط مناسب نگهداری گیاه سالیکورنیای تازه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (107) :1-11

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-28836-fa.html


1- اعضای هیأت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران ، adelmirmajidi@yahoo.com
2- اعضای هیأت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
3- عضو هیأت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده:   (1927 مشاهده)
گیاه سالیکورنیا با نیاز آبی ‌کم و مقاوم به خشکی و شوری، یکی از گیاهان هالوفیت (شوری­ پسند) است که به ­خوبی در اراضی شور با درصد نمک بالا رشد می­ کند و منبع مهمی از ترکیبات غذایی، ویتامین‏ها و همچنین آنتی­ اکسیدان‏ها است. به­ دلیل ساختار ویژه فیزیولوژیکی این گیاه، فساد سریع آن در مراحل پس از برداشت، سبب تخریب و کاهش ارزش­های تغذیه­ ای آن شده و ضایعات پس از برداشت این گیاه را افزایش می­دهد. به همین دلیل به­ کارگیری تیمارهای مناسب پس از برداشت به­ منظور افزایش قابلیت ماندگاری و حفظ ارزش­های تغذیه ­ای این گیاه ضروری می­ باشد. از آنجا که تاکنون تحقیقات جامعی در راستای فناوری­های پس از برداشت سالیکورنیا به­ منظور افزایش عمر ماندگاری و حفظ کیفیت تازه­ خوری آن انجام نشده­ است لذا همگام با توسعه کشت و تولید این گیاه در مناطق مختلف کشور، این پژوهش با هدف بررسی و معرفی مناسب­ترین شرایط نگهداری این گیاه انجام شد. نگهداری محصول در شرایط محیط (دمای  oC25) نشان داد که سالیکورنیای تازه تا مدت حداکثر 3 روز از ظاهر و بازارپسندی مناسب برخوردار می­ باشد. نتایج ارزیابی وضعیت ظاهری سالیکورنیا و میزان افت وزن آن در مدت نگهداری نشان داد که در شرایط سردخانه (دمای oC 4) و رطوبت نسبی کنترل شده (90 تا 95 درصد)، ویژگی­های ظاهری، فیزیکوشیمیایی و در نتیجه بازارپسندی سالیکورنیا در مقایسه با دما و شرایط محیط بهتر حفظ شده و میزان افت وزن محصول نیز کمتر بود. تاثیر مدت زمان نگهداری، دما و نیز اثر متقابل آن­ها بر افت وزن گیاه سالیکورنیا معنی ­دار (0/001P<) بود. علاوه بر این، به غیر از اسیدیته، مدت زمان نگهداری بر میزان رطوبت، شدت تنفس، شوری و pH گیاه اثر معنی­ داری (0/001P<) داشت.
 
متن کامل [PDF 428 kb]   (926 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: خشک کردن، سرخ کردن، انجماد، آبگیری اسمزی
دریافت: 1397/10/10 | پذیرش: 1397/11/9 | انتشار: 1399/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.