1- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاداسلامی واحد علوم و تحقیقات، یزد، ایران
3- استادیارگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، یزد، ایران
چکیده: (5341 مشاهده)
چکیده این مطالعه به بررسی اثر روغن زیتون بر روی فیلم های مبتنی بر کازئینات می پردازد. فیلم های خوراکی بر پایه کازئینات (w/v 5%) و گلیسرول (w/w 30%) با غلظت های مختلف روغن زیتون (w/w 30، 20، 10 و 0%) با استفاده از روش قالب ریزی تهیه شدند. تاثیر افزودن روغن زیتون به فیلم با بررسی خواص فیزیکیو مکانیکی مورد مطالعه قرار گرفت. میکروسکوپ الکترونیروبشی (SEM) نیز به منظور تجزیه و تحلیل ریزساختار فیلم ها استفاده شد. با افزایش غلظت روغن زیتون تا(w/w) 30% مقادیر ضخامت و حلالیت به ترتیب از 050/0 میلی متر و 18/92% به 042/0 میلی متر و 84/61% کاهش پیدا کرد و موجب مات شدن فیلم ها گردید. همچنین افزودن روغن زیتون به امولسیون کازئینات به طور قابل توجهی باعث بهبود نفوذپذیری(تا (g/s.m.Pa)10-10× 9)به بخار آب گردید، اما خواص مکانیکی کاهش پیدا کرد. نتایج نشان می دهد که ساختار و خواص فیلم های خوراکی کازئینات بوسیله روغن زیتون اصلاح شده و بهبود می یابد.
دریافت: 1392/2/15 | پذیرش: 1392/11/15 | انتشار: 1394/11/1