Talebpoor M, Maleki A, lashgari M. Investigating the box type and the number of fruit rows on mechanical properties of nectarine in response to simulated transport vibrations. FSCT 2021; 18 (115) :1-12
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-27514-fa.html
طالب پور مهنوش، ملکی علی، لشگری مجید. بررسی جنس جعبه و تعداد ردیف میوه بر خواص مکانیکی میوه شلیل در پاسخ به ارتعاشات شبیه سازی شده حمل و نقل. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (115) :1-12
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-27514-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم ، دانشگاه شهرکرد
2- دانشیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهرکرد ، maleki@sku.ac.ir
3- استادیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه اراک
چکیده: (2026 مشاهده)
ارتعاشات وارد بر میوههای در حال حمل میتواند هر یک از آسیبهای ضربه، سایش و فشرده سازی و یا ترکیبی از آنها را به میوه وارد سازد. بافت میوه شلیل در مرحله رسیدگی نرم است بنابراین سبب افزایش حساسیت به آسیب مکانیکی در هنگام حمل و نقل و نگهداری میشود. در این پژوهش اثر ارتعاشات شبیه سازی شده حمل و نقل بر کیفیت میوه شلیل با پنج سطح ، سه سطح دامنه، دو نوع جعبه ، سه نوع جاذب بر روی ردیفهای اول ، دوم و سوم میوه مورد مطالعه قرار گرفته است. ریشه میانگین مربعات شتاب ارتعاش به عنوان معیاری از بزرگی ارتعاش در نظر گرفته شد و درصد انتقال پذیری ارتعاش در تیمارهای مختلف محاسبه شد. همچنین بیشینه تنش و مدول الاستیسیته در نقطه تسلیم نیز محاسبه گردید. نتایج نشان داد که جاذبها در محدوده بسامدی 7/5 تا 5/7 و 9/8 هرتز به ترتیب، هرتز بیشترین و کمترین جذب ارتعاش را داشتند. میوههای ردیف اول، دوم و سوم به ترتیب در شتابهای 8/0 ، 4/8 و 6 متر بر مجذور ثانیه کمترین مقدار انتقال پذیری بیشترین میزان جذب ارتعاش داشتند. کمترین میزان جذب ارتعاش نیز در ردیف اول ، دوم و سوم به ترتیب در شتابهای 3/2 ، 1/5 و 4/3 متر بر مجذور ثانیه بدست آمد. لذا پیشنهاد میشود برای حمل میوه از جعبههای کارتنی که درون آنها جاذبهای کاغذی قرار داده شده است، استفاده گردد و در هر جعبه، یک ردیف میوه بیشتر چیده نشود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1397/9/4 | پذیرش: 1400/1/14 | انتشار: 1400/6/15