دوره 18، شماره 115 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 115 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Talebpoor M, Maleki A, lashgari M. Investigating the box type and the number of fruit rows on mechanical properties of nectarine in response to simulated transport vibrations. FSCT 2021; 18 (115) :1-12
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-27514-fa.html
طالب پور مهنوش، ملکی علی، لشگری مجید. بررسی جنس جعبه و تعداد ردیف میوه بر خواص مکانیکی میوه شلیل در پاسخ به ارتعاشات شبیه سازی شده حمل و نقل. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (115) :1-12

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-27514-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم ، دانشگاه شهرکرد
2- دانشیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهرکرد ، maleki@sku.ac.ir
3- استادیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه اراک
چکیده:   (1735 مشاهده)
ارتعاشات وارد بر میوه‌های در حال حمل می‌تواند هر یک از آسیب‌های ضربه، سایش و فشرده ‌سازی و یا ترکیبی از آنها را به میوه وارد سازد. بافت میوه‌ شلیل در مرحله رسیدگی نرم است بنابراین سبب افزایش حساسیت به آسیب مکانیکی در هنگام حمل و نقل و نگهداری می‌شود. در این پژوهش اثر ارتعاشات شبیه سازی شده حمل و نقل بر کیفیت میوه شلیل با پنج سطح ، سه سطح دامنه، دو نوع جعبه ، سه نوع جاذب بر روی ردیف‌های اول ، دوم و سوم میوه مورد مطالعه قرار گرفته است. ریشه میانگین مربعات شتاب ارتعاش به عنوان معیاری از بزرگی ارتعاش در نظر گرفته شد و درصد انتقال پذیری ارتعاش در تیمارهای مختلف محاسبه شد. همچنین بیشینه تنش و مدول الاستیسیته در نقطه تسلیم نیز محاسبه گردید. نتایج نشان داد که جاذب‌ها در محدوده بسامدی  7/5 تا 5/7  و 9/8 هرتز به ترتیب، هرتز بیشترین و کمترین جذب ارتعاش را داشتند. میو‌ه‌های ردیف اول، دوم و سوم به ترتیب در شتاب‌های 8/0 ، 4/8 و 6 متر بر مجذور ثانیه کمترین مقدار انتقال پذیری بیشترین میزان جذب ارتعاش داشتند. کمترین میزان جذب ارتعاش نیز در ردیف اول ، دوم و سوم به ترتیب در شتاب‌های 3/2 ، 1/5 و  4/3 متر بر مجذور ثانیه بدست آمد. لذا پیشنهاد می‌شود برای حمل میوه از جعبه‌های کارتنی که درون آن‌ها جاذب‌های کاغذی قرار داده شده است، استفاده گردد و در هر جعبه، یک ردیف میوه بیشتر چیده نشود.
متن کامل [PDF 666 kb]   (1043 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1397/9/4 | پذیرش: 1400/1/14 | انتشار: 1400/6/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.