دوره 10، شماره 38 - ( 1392 )                   جلد 10 شماره 38 صفحات 137-127 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of drying temperature and final grain moisture content on milling waste of the multiple rice varieties. FSCT 2013; 10 (38) :127-137
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2671-fa.html
تاثیر درجه حرات خشک کردن و محتوای رطوبت نهایی دانه بر ضایعات حاصل از تبدیل چند رقم برنج. مجله علوم و صنایع غذایی ایران 1392; 10 (38) :137-127

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2671-fa.html


چکیده:   (7164 مشاهده)
چکیده نوع فرایند خشک شدن، درجه حرارت خشک شدن و محتوای رطوبت نهایی دانه عواملی هستند که بر استحکام دانه در نتیجه بر ضایعات حاصل از تبدیل تاثیر می­گذارند. در این تحقیق اثر درجه حرارت خشک کردن در دوسطح شامل (40 و C  ° 60)، محتوای رطوبت نهایی دانه در چهار سطح شامل  (8، 10، 12 و w.b. 14% ) بر روی ضایعات حاصل از تبدیل سه رقم برنج شامل (حسنی، هاشمی و علی کاظمی) متداول در استان گیلان مورد بررسی قرار گرفت. تبدیل نمونه ها بوسیله پوست کن غلتک لاستیکی و سفید کن سایشی آزمایشگاهی انجام پذیرفت. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده­ها نشان داد که رقم حسنی با اختلاف معنی دار (با میانگین 27/12%) دارای کمترین ضایعات پوست گیری نسبت به ارقام هاشمی (با میانگین 32/15%) و علی کاظمی (با میانگین 86/15%) می­باشد. با افزایش درجه حرارت خشک کردن از 40  به C  ° 60 ، میانگین ضایعات پوست گیری بطور معنی دار از مقدار 624/11 به 64/17%، افزایش یافت. افزایش محتوای رطوبت دانه از 8 الی w.b. 14% باعث کاهش معنی­دار میانگین ضایعات پوست­گیری از 83/20 % به 64/8 % شد.  در بین ارقام مورد آزمایش، رقم هاشمی از کمترین ضایعات سفید کنی( 05/21%) و حسنی از بیشترین مقدار ضایعات سفید کنی (21/30%) برخوردار بوده است. کاهش درجه حرارت خشک­کنی از  C  ° 60 به C  ° 40، باعث کاهش معنی دار میانگین ضایعات سفید­کنی از مقدار 33/31 به 69/19% شده است. افزایش محتوای رطوبت نهایی خشک کردن دانه از 8 الی w.b.  14%، باعث کاهش معنی دار ضایعات سفیدکنی دانه از 84/30 % به 59/19 % شده است.
متن کامل [PDF 250 kb]   (2207 دریافت)    

دریافت: 1389/8/17 | پذیرش: 1390/9/17 | انتشار: 1391/11/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.