Investigating the effect of ingredients supplementation on survival rate of bacteria in probiotic yogurt powder
Izadi, M.1, Eskandari, M. H.2, Niakousari, M.3 , Shekarforoush, Sh.4, Hanifpour, M. A.5, Izadi, Z.6. FSCT 2014; 11 (42) :107-116
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2550-fa.html
بررسی اثر ترکیبات مکمل بر زنده مانی باکتری ها در پودر ماست پروبیوتیک معصومه ایزدی1، محمد هادی اسکندری2، مهرداد نیاکوثری3 ، شهرام شکرفروش4، محمد امین حنیف پور5، زهرا ایزدی6. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (42) :107-116
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2550-fa.html
چکیده: (8782 مشاهده)
چکیده
ماست پروبیوتیک معمولترین و مهمترین ماده غذایی پروبیوتیکی محسوب میشود. تحقیقات اخیر نشانداده که زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک در طی نگهداری ماست کاهش مییابد. یکی از روشهای حفظ زندهمانی این باکتریها، تبدیل ماست پروبیوتیک به پودر، با استفاده از خشک کن پاششی در شرایط ملایم میباشد. هدف از این تحقیق، بررسی اثر ترکیبات مکمل بر زندهمانی باکتریهای ماست پروبیوتیک در طی خشک کردن پاششی میباشد. اثر افزودن ترکیبات مکمل (پروتئین آب پنیر تغلیظ شده، مالتودکسترین، لاکتوز، کازئینات سدیم و شیر خشک بدون چربی) در سطح w/v)) 5/1% به شیر، بر زنده مانی باکتریهای ماست پروبیوتیک در طی خشک کردن پاششی با دمای هوای ورودی °C 150، دبی هوای ورودی m3/h 478 و دبی خوراک L/h2 بررسی شد. نتایج نشان داد که افزودن ترکیبات مکمل به شیر میتواند سبب رشد باکتریها در ماست پروبیوتیک شود، همچنین سبب افزایش درصد زنده مانی باکتریها، در طی خشک کردن پاششی ماست پروبیوتیک گردد.
دریافت: 1389/2/3 | پذیرش: 1390/10/3 | انتشار: 1393/2/1