دوره 17، شماره 98 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 98 صفحات 168-159 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، reza_kenari@yahoo.com
چکیده:   (2616 مشاهده)
یکی از روشهای نوین استخراج آنتی اکسیدان­های طبیعی از بافت­های گیاهی، استخراج به کمک اولتراسوند است. در این پژوهش از روش استخراج اولتراسوند حمام با حلال اتانول- آب به نسبت­های (۵۰:۵۰ ) و (۸۰:۲۰) در دمای ۳۰ و ۴۰ درجه سانتی گراد و زمان­های ۱۰ و ۲۰ دقیقه برای استخراج عصاره برگ زوفا  استفاده شد. میزان کل ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی و DPPH  و قدرت آنتی­اکسیدانی  در سیستم مدل بتاکاروتن – لینولئیک اسید  هر یک از عصاره ها به روش اسپکتروفتومتری و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با آزمون شاخص پایداری اکسایشی (OSI) اندازه گیری شد.بر اساس نتایج بدست آمده عصاره (۸۰-۴۰-۲۰) با بالاترین ترکیبات موثره بیشترین میزان ترکیبات فنولی( ۵۳/۵± ۳۸/۱۹۳ بر حسب میلی­گرم گالیک اسید در گرم عصاره )و فلاونوئیدی( ۳۶/۲±۶۳/۴۰ میلی گرم کوئرستین در گرم عصاره) ،و بیشترین مقدار در آزمون­های سنجش آنتی اکسیدانی (مهار رادیکال DPPH و سنجش بی رنگ شدن بتاکاروتن – لینولئیک اسید)و کمترین میزان IC50 را کسب کرد.در نتیجه بهترین عملکرد آنتی اکسیدانی را نشان داد .در تست رنسیمت نیز تیمار (۸۰-۴۰-۲۰) با غلظت ppm200بالاترین پایداری اکسایشی روغن کانولا را نشان داد.بنابراین مناسبترین تیمار برای حصول بهترین  نتیجه تیمار (۸۰-۴۰-۲۰)انتخاب شد.
 
متن کامل [PDF 716 kb]   (682 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/7/1 | پذیرش: 1397/9/25 | انتشار: 1399/1/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.