دوره 19، شماره 130 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 130 صفحات 169-155 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد صفادشت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد صفادشت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. ، s.bahrami@safaiau.ac.ir
3- موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، کرج، ایران
چکیده:   (1029 مشاهده)
در این پژوهش، تاثیر کربوکسی متیل سلولز حاوی اسانس‌های پوست لیمو و پوست گردو به عنوان پوشش خوراکی روی ماندگاری و تلفات پس از برداشت قارچ مورد مطالعه قرار گرفت. قارچ‌ها در دمای 4 درجه سلسیوس به مدت 12 روز نگهداری شدند و خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن‌ها بعد از 0، 4، 8 و 12 روز نگهداری آنالیز شدند. در طول دوره نگهداری سرد، قارچ‌های پوشش داده نشده افت وزن سریع‌تر و تغییرات مواد جامد کل بیشتری از خود نشان دادند، درحالی‌که قارچ‌های تیمار شده با پوشش CMC حاوی اسانس‌های پوست لیمو و گردو به طور معنی‌داری (0.05>p) این پدیده‌ها را به تاخیر انداخت. اگرچه در طول دوره نگهداری سفتی نمونه‌های پوشش داده شده و نمونه شاهد کاهش یافت اما استفاده از پوشش CMC-اسانس‌ها به طور معنی‌داری (0.05>p) افت سفتی نمونه‌های قارچ را کاهش داد. تغییرات شاخص L* قارچ‌های پوشش داده شده با CMC-اسانس‌ها پایین‌تر از سایر نمونه‌ها بود. در همه قارچ‌ها در طول دوره نگهداری کاهش معنی‌دار (0.05>p) در شاخص L* و افزایش معنی‌دار (0.05>p) در شاخص‌های a و b  رخ داد. استفاده از پوشش خوراکی منجر به کاهش معنی‌دار (0.05>p) تعداد میکروارگانیسم‌های موجود در قارچ‌ها در طول همه روزهای نگهداری شد. بکارگیری اسانس‌ها در محلول پوشش CMC باعث افزایش کیفیت میکروبی نمونه‌های پوشش داده شده، گردید. استفاده از پوشش CMC حاوی 3 درصد اسانس پوست لیمو به طور معنی‌داری (0.05>p) منجر به افزایش امتیاز پارامترهای حسی شد به طوری‌که تیمار حاوی 3 درصد اسانس پوست لیمو بالاترین امتیاز قابلیت پذیرش کلی را در مقایسه با تیمار شاهد و سایر تیمارها داشت.
متن کامل [PDF 585 kb]   (359 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1397/6/25 | پذیرش: 1398/10/7 | انتشار: 1401/9/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.