1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بوشهر، گروه شیلات، بوشهر، ایران.
2- گروه عملآوری فراوردههای شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران. ، a.jamshidi1382@gmail.com
3- گروه فراوری محصولات شیلاتی موسسه آموزش عالی خرد- بوشهر-ایران.
چکیده: (982 مشاهده)
مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر پوشش ژل آلوئه ورا (Aloe barbadensis Miller) با غلظت های مختلف بر حفظ کیفیت و ماندگاری فیله تازه ماهی سیباس آسیایی (Lates calcarifer) هنگام نگهداری در یخچال (º4) انجام شد. غلظت های مورد نظر 40%، 70% و 100% و یک تیمار بدون پوشش ژل به عنوان شاهد بود. آزمایشها بروی تیمار ها در روزهای 1، 6، 11 و 16 انجام شد. در تیمار های پوشیده شده با ژل میزان باز های نیتروژنی فرار و تیو باربیتوریک اسید از روز ششم به بعد اختلاف معنی داری را با نمونه شاهد نشان داد (P<0/05) و در روز شانزدهم در تیمار 40% بهترین نتیجه دیده شد. مقدار pH نیز با گذشت زمان افزایش داشته و در روز پایانی کمترین مقدار pH مربوط به تیمار 70% بود. شمارش بار کل باکتریایی نیز به طور معنی داری (P<0/05) از روز ششم به بعد در تیمار شاهد بیشتر از تیمار های دیگر بود و تیمار 40% در روز پایانی کمترین شمارش بار باکتریایی را داشت. در انتهای دوره تیمار شاهد از لحاظ شاخص های شیمیایی و میکروبی در وضعیت غیر قابل قبولی بود و همچنین سایر تیمارها شاخص های ارزیابی حسی بالاتری را نسبت به شاهد نشان دادند. مطابق نتیجه حاصل از این تحقیق کاربرد پوشش ژل آلوئه ورا 40% و 70% علاوه بر بهبود فاکتور های شیمیایی و فیله ماهی سی باس آسیایی اثر مطلوبی بر شاخص های حسی فیله ماهی نیز داشت. و پوشش ژل با غلظتهای 40% و 70% برای نگهداری تا روز یازدهم پیشنهاد میگردد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1397/6/20 | پذیرش: 1402/4/7 | انتشار: 1402/4/10