دوره 16، شماره 89 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 89 صفحات 197-185 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، kashiri.m@gmail.com
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4- انسیتیتوی تکنولوژی ازمیر ، دپارتمان مهندسی شیمی
چکیده:   (8022 مشاهده)
فناوری لایه به لایه خود شکل گیرنده یکی از روش­های نوین در تولید کرافت­های چندلایه با تکیه بر قرارگیری محلول پروتئینی بر بسترهای جامد است. هدف از این تحقیق تولید کرافت­های چندلایه بر پایه پلی­مرهای زیستی پروتئینی (زئین و ایزوله آب پنیر) حاوی پودر عصاره چای سبز با استفاده از فناوری لایه به لایه خود شکل گیرنده و ارزیابی خواص ضد­باکتریایی، فیزیکی- مکانیکی و رهایش ترکیبات فنولی از کرافت پوشش­دهی شده در دمای یخچالی و pHهای ۵/۴ و ۷ بود. نتایج حداقل غلظت بازدارندگی باکتریایی پودر عصاره چای سبز نشان داد که اشرشیا کلای (۵ میلی­گرم بر میلی­لیتر) در مقایسه با لیستریا مونوسیتوژنز (۱۰ میلی­گرم بر میلی­لیتر) از حساسیت بیشتری برخوردار بود. نتایج ارزیابی خواص فیزیکی کرافت­ها نشان داد که ضخامت، گراماژ و دانسیته حجمی طی پوشش­دهی افزایش یافت. هم­چنین قرارگیری زئین در لایه خارجی سبب کاهش نفوذپذیری نسبت به بخار آب و افزایش مقاومت در برابر عبور هوا گردید. ارزیابی رهایش ترکیبات فنولی از بستر کرافت­های پوشش­دهی شده نشان داد که سرعت رهایش در مدل غذایی اسیدی بیش از مدل خنثی بود. هم­چنین رهایش ترکیبات فنولی از کرافت­های پوشش­دهی شده زئین به­عنوان لایه خارجی در مقایسه با ایزوله­پروتئین­آب­پنیر در روزهای نخست بیشتر و در زمان طولانی­تری ادامه داشت. کاهش اندیس لگاریتمی کرافت پوشش­دهی شده با زئین فعال دولایه علیه اشرشیا کلای و لیستریا مونوسیتوژنز به­ترتیب ۲۵/۰ و۰۶/۰ بود. بر اساس نتایج به­دست آمده از این تحقیق کرافت پوشش­دهی شده با دولایه زئین فعال برای بسته­بندی مواد غذایی به­عنوان حامل ترکیبات فنولی توصیه می­گردد
 
متن کامل [PDF 730 kb]   (1482 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1397/5/29 | پذیرش: 1398/2/7 | انتشار: 1398/4/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.