Kashiri M, Asadi H, Maghsoudlou Y, Mirzaei H, Alsoy Altinkaya S. Characteristics of kraft papers coated with protein solutions containing tea extract powder with a layer-by-layer technique. FSCT 2019; 16 (89) :185-197
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-24300-fa.html
کشیری محبوبه، اسدی حسن، مقصودلو یحیی، میرزایی حبیب الله، آلسوی آلتینکای ساجده. ارزیابی ویژگیهای کاغذهای کرافت پوششدهی شده با محلولهای پروتئینی حاوی پودر عصاره چای با تکنیک لایه به لایه خود شکل گیرنده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (89) :185-197
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-24300-fa.html
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، kashiri.m@gmail.com
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4- انسیتیتوی تکنولوژی ازمیر ، دپارتمان مهندسی شیمی
چکیده: (8411 مشاهده)
فناوری لایه به لایه خود شکل گیرنده یکی از روشهای نوین در تولید کرافتهای چندلایه با تکیه بر قرارگیری محلول پروتئینی بر بسترهای جامد است. هدف از این تحقیق تولید کرافتهای چندلایه بر پایه پلیمرهای زیستی پروتئینی (زئین و ایزوله آب پنیر) حاوی پودر عصاره چای سبز با استفاده از فناوری لایه به لایه خود شکل گیرنده و ارزیابی خواص ضدباکتریایی، فیزیکی- مکانیکی و رهایش ترکیبات فنولی از کرافت پوششدهی شده در دمای یخچالی و pHهای ۵/۴ و ۷ بود. نتایج حداقل غلظت بازدارندگی باکتریایی پودر عصاره چای سبز نشان داد که اشرشیا کلای (۵ میلیگرم بر میلیلیتر) در مقایسه با لیستریا مونوسیتوژنز (۱۰ میلیگرم بر میلیلیتر) از حساسیت بیشتری برخوردار بود. نتایج ارزیابی خواص فیزیکی کرافتها نشان داد که ضخامت، گراماژ و دانسیته حجمی طی پوششدهی افزایش یافت. همچنین قرارگیری زئین در لایه خارجی سبب کاهش نفوذپذیری نسبت به بخار آب و افزایش مقاومت در برابر عبور هوا گردید. ارزیابی رهایش ترکیبات فنولی از بستر کرافتهای پوششدهی شده نشان داد که سرعت رهایش در مدل غذایی اسیدی بیش از مدل خنثی بود. همچنین رهایش ترکیبات فنولی از کرافتهای پوششدهی شده زئین بهعنوان لایه خارجی در مقایسه با ایزولهپروتئینآبپنیر در روزهای نخست بیشتر و در زمان طولانیتری ادامه داشت. کاهش اندیس لگاریتمی کرافت پوششدهی شده با زئین فعال دولایه علیه اشرشیا کلای و لیستریا مونوسیتوژنز بهترتیب ۲۵/۰ و۰۶/۰ بود. بر اساس نتایج بهدست آمده از این تحقیق کرافت پوششدهی شده با دولایه زئین فعال برای بستهبندی مواد غذایی بهعنوان حامل ترکیبات فنولی توصیه میگردد
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1397/5/29 | پذیرش: 1398/2/7 | انتشار: 1398/4/24