دوره 16، شماره 87 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 87 صفحات 51-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
2- گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول ، fahim.hoda@ymail.com
3- بخش میکروب شناسی شرکت داروسازی باریج اسانس، کاشان
4- گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
چکیده:   (8143 مشاهده)
در این مقاله امولسیون های حاصل از دو اسانس زیره سبز و لعل کوهستان در غلظت های 1، 3، 5، 10 و 15% با استفاده از امواج فراصوت تهیه شده و خصوصیات فیزیکی و ضد میکروبی این امولسیون ها بررسی گردید. نتایج نشان داد که تمامی امولسیون ها پس از سانتریفوژ پایداری خود را حفظ کردند، همچنین تمام امولسیون‏هایی که چرخه‏ی حرارت- سرما را گذارنده بودند، پایدار بوده، اما پس از گذراندن چرخه‏ی انجماد-خروج از انجماد دو فاز شدند. از میان نمونه امولسیونها، نمونه امولسیون‏ها 10 و 15%ی که در دمای 45 درجه به مدت 35 روزه نگهداری شدند، دوفاز شدند. اندازه‏گیری کدورت نمونه‏های امولسیون با اسپکتوفتومتر، نشان داد که با افزایش غلظت فاز پراکنده، امولسیون کدورت بیشتری می‏یابد. هر دو امولسیون در برابر دو باکتری اثر بازدارندگی داشتند، اما امولسیون زیره در برابر اشرشیاکلی و امولسیون لعل کوهستان در برابر استافیلوکوکوس اورئوس هاله ی بزرگتری تشکیل دادند. از طرفی در هر دو امولسیون با افزایش غلظت، قطرهاله عدم رشد افزایش یافت.
متن کامل [PDF 732 kb]   (1831 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروانکپسولاسیون
دریافت: 1397/5/12 | پذیرش: 1397/8/5 | انتشار: 1398/2/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.