دوره 16، شماره 86 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 86 صفحات 312-297 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی کارشناسی ارشد
2- استاد عضو هیئت علمی ، y.maghsoudlou@gau.ac.ir
3- استادیار بخش علوم و مهندسی صنایع
4- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی
5- استادیار بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی
چکیده:   (2833 مشاهده)
هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر پوشش ژل آلوئه­ورا (50 و 100 درصد وزنی- وزنی)، سالیسیلیک اسید (0 و 2 میلی مولار) و عصاره آویشن (0، 1/0 و 5/0 درصد حجمی-حجمی) بر ماندگاری پسته تازه بود. آزمون انتشار دیسک در قالب طرح کاملاً تصادفی و بررسی درصد توسعه کپک آسپرژیلوس، شمارش میکروبی، ارزیابی حسی و آزمون سنجش رنگ به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گردید. نتایج نشان داد قطر رشد و درصد توسعه کپک و شمارش کپک، مخمر و باکتری های مزوفیل هوازی در نمونه‌های دارای پوشش ژل آلوئه­ورای حاوی سالیسیلیک اسید و عصاره آویشن کمتر بود. هم چنین بیشترین میزان مؤلفه­های رنگی و امتیاز در آزمون­های سنجش رنگ و ارزیابی حسی به این نمونه ها تعلق گرفت و به طور معنی­داری با شاهد اختلاف داشتند (05/0>P). تیمارهای کنترل و ژل آلوئه­ورا با غلظت 50 درصد (a) نیز به عنوان نامطلوب­ترین پوشش­ها شناخته شدند و پوشش ژل آلوئه­ورای حاوی عصاره آویشن و سالیسیلیک اسید در غلظت های بالا (AST) با قابلیت توانایی بهبود ماندگاری پسته تازه، تیمار برتر شناسایی گردید.  
متن کامل [PDF 709 kb]   (1805 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1397/4/26 | پذیرش: 1397/8/27 | انتشار: 1398/1/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.