دوره 16، شماره 88 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 88 صفحات 36-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

soleymanian D, pirmohamadi R, pirsa S, peyahu L. Using whey powder and valerian extracts in orange juice and study the physicochemical properties of the product. FSCT 2019; 16 (88) :27-36
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-22915-fa.html
سلیمانیان درنا، پیرمحمدی رسول، pirsa sajad، پیاهو لاله. استفاده از پرمیت وعصاره ی سنبل الطیب جهت غنی سازی آب پرتقال و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی محصول. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (88) :27-36

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-22915-fa.html


1- 1- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، موسسه آموزش عالی آفاق ارومیه
2- استاد گروه تغذیه دامی، دانشگاه ارومیه
3- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه ، pirsa7@gmail.com
4- 4- مربی گروه علوم تغذیه و رژیم درمانی، دانشگاه تبریز
چکیده:   (7988 مشاهده)
در این تحقیق برای اولین بار جایگزینی عصاره سنبل الطیب با مواد نگهدارنده ی شیمیایی در آب پرتقال بررسی شده است. همچنین از پرمیت به عنوان منبع غنی از مواد معدنی و ویتامین ها در آب پرتقال استفاده شده است. در این مطالعه ی تجربی – آزمایشگاهی ابتدا تحقیقاتی در مورد اثرات آنتی اکسیدانی عصاره ی سنبل الطیب صورت گرفت و ترکیبات آن مشخص شد. سپس تأثیر افزودن عصاره ی سنبل الطیب در سه سطح 13/0- 63/0- 25/1 میلی لیتری و پودر پرمیت  5/0-1 - 5/1 گرمی بر ویژگی های شیمیایی در آب پرتقال در طول مدت نگهداری در سه بازه ی زمانی 1-14-30 روزه مورد بررسی قرار گرفت. آزمون های انجام گرفته روی نمونه های اماده شده شامل: اندیس فرمالین، اسیدیته، ویتامین c ، pH و خاصیت آنتی اکسیدانی بوده که نتایج بدست آمده توسط نرم افزار دیزاین اکسپرت 7 آنالیز و در نمودار مشخص شده است. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که در سطوح بالای پرمیت و عصاره در طی دوره زمانی 1- 14-30 روزه، میزان pH  افزایش یافت. همچنین کاهش اسیدیته با افزایش پرمیت هم احتمالا بدلیل اسیدیته پایین پرمیت نسبت به عصاره و نمونه آب پرتغال شاهد می‌باشد. با افزودن سطوح تکی پرمیت و عصاره، میزان ویتامین C افزایش و با افزایش طی دوره ی نگهداری کاهش یافت. همچنین میزان تأثیر افزودن عصاره سنبل الطیب نسبت به پرمیت در کاهش ویتامین در طی دوره زمانی بیشتر بود. با افزودن میزان پرمیت و عصاره سنبل ‌الطیب، میزان اندیس فرمالین در طی دوره نگهداری افزایش یافت.
متن کامل [PDF 863 kb]   (2184 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: غنی سازی مواد غذایی
دریافت: 1397/4/18 | پذیرش: 1397/12/11 | انتشار: 1398/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.