دوره 15، شماره 83 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 83 صفحات 250-237 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation and prediction of mechanical properties of potato during storage by laser light backscattering imaging. FSCT 2018; 15 (83) :237-250
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-20228-fa.html
امیدی امید، قنبریان داود، نادری بلداجی مجتبی. ارزیابی و پیش بینی خواص مکانیکی سیب زمینی در طول انبارداری با استفاده از تصویربرداری پس پراکنش لیزری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (83) :237-250

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-20228-fa.html


1- گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، شهرکرد، ایران
2- گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
3- گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (5367 مشاهده)
دراین پژوهش، تغییرات بافت سیب‌زمینی در طول انبارداری بااستفاده از روش تصویربرداری پسپراکنش نور لیزر توسط مدل‌های فیزیکی و ریاضی و باتوجه به نتایج آزمون‌های مخرب مکانیکی ارزیابی شد. همچنین، بااستفاده از ویژگی‌های حاصل از تصاویر سعی بر توسعه مدل‌هایی برای پیش‌بینی خواص مکانیکی سیب‌زمینی شد. از 594 سیب‌زمینی تصویربرداری پس پراکنش نور لیزر صورت گرفت. از این تصاویر پروفایل پس پراکنش هر نمونه به‌دست آمد. سپس، نمونه‌های استوانه‌ای شکل استخراج‌شده از سیب‌زمینی‌ها مورد آزمون فشاری تک‌محوری قرار گرفتند. پروفایل‌های پس پراکنش از تصاویر، با برازش مدل گاوسی درجه اول بر داده‌های حاصل از تصویر نهایی و همچنین محاسبه فرکانس تکرار شدت‌های مختلف در تصاویر، پارامترهایی مرتبط با جذب و پراکنش نور بازگشتی از درون بافت غده‌ها در سه طول‌موج 650، 780 و nm 980 در شش دوره انبارداری سرد به دست آمد. نتایج آزمون مکانیکی و همچنین تغییرات پارامترهای تخمین زده‌شده از برازش مدل گاوسی و فرکانس‌های شدت حاصل از تصاویر و مقایسه و بررسی رفتار آن‌ها در طول شش ماه انبارداری، بیانگر اثر تغییرات ساختار مکانیکی بر خواص نوری نمونه‌ها بود. درنهایت، 5 مدل برای پیش‌بینی مدول الاستیسیته مماسی، مدول الاستیسیته سکانتی، چقرمگی و حداکثر نیروی شکست با کمک سیستم استنتاجی عصبی ـ فازی، به ترتیب با دقت های 827/0، 815/0، 808/0، 847/0، و 811/0 حاصل شد. نتایج و اطلاعات حاصل در این پژوهش اساساً برای درک اثر جذب و پراکنش نور متأثر از تغییرات ناشی از انبارداری و به‌منظور طراحی حس‌گرهای پربازده و سامانه‌های تعیین کیفیت برای ارزیابی کیفیت مکانیکی غیرمخرب در غدد سیب‌زمینی مفید خواهد بود.
متن کامل [PDF 1760 kb]   (2655 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/8/23 | پذیرش: 1396/10/30 | انتشار: 1397/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.