دوره 15، شماره 78 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 78 صفحات 89-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


1- مدیر گروه و عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (4313 مشاهده)
میوه ازگیل به دلیل حضور ترکیبات آنتی اکسیدانی و به ویژه فنل‌ها، اثرات مفیدی بر عملکرد برخی دستگاه‌های بدن مانند قلب و عروق دارد. میوه ازگیل ماندگاری بسیار پایینی دارد، این امر سبب تولید محصولات متفاوتی از آن شده که یکی از آنها شیره ازگیل، از فراورده‌های سنتی مناطق شمالی کشور می‌باشد. در این پژوهش ابتدا خصوصیات فیزیکوشیمیایی شیره اندازه گیری شد. سنجش میزان ترکیبات فنلی کل عصاره استونی شیره ازگیل به روش اسپکتروفتومتری انجام شد. سپس فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره با آزمون مهار رادیکال‌های آزاد DPPH مورد بررسی قرار گرفت و با آنتی اکسیدان سنتزی BHT مقایسه شد. نتایج نشان داد مقدار کل ترکیبات فنلی عصاره برابر با 61 میلی‌گرم معادل اسید گالیک در 100 گرم عصاره بود. غلظت 10000 میکروگرم در میلی لیتر عصاره استونی شیره ازگیل پس از آنتی اکسیدان سنتزی BHT بیشترین میزان درصد مهار را دارد (05/0> P). بنابراین شیره ازگیل به عنوان منبع بالقوه ترکیبات زیست فعال طبیعی با فعالیت آنتی اکسیدانی بالا می تواند مطرح شود.
متن کامل [PDF 398 kb]   (2157 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1395/4/26 | پذیرش: 1396/2/27 | انتشار: 1397/5/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.