1- دانشجوی ارشد دانشگاه ازاد گنبد
2- دانشجوی دکتری مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی
3- دامپزشکی استان گلستان
چکیده: (4378 مشاهده)
در این پژوهش مدلسازی استخراج روغن بادامزمینی با پیشتیمار مایکروویو و با استفاده از سامانه استنتاج فازی-عصبی تطبیقی (انفیس) بررسی شد. بدین منظور زمان مایکروویو و سرعت دورانی پرس مارپیچی بهعنوان ورودی و میزان راندمان استخراج روغن، دانسیته، رنگ، اسیدیته و پایداری اکسایشی روغن بهعنوان خروجی در نظر گرفته شد. سه تابع عضویت گوسی، مثلثی و ذوزنقهای با 2-2 و 3-3 تابع عضویت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تابع ذوزنقهای با 3 - 3 تابع عضویت برای متغیر خروجی راندمان استخراج روغن بهعنوان مدل بهینه انتخاب گردید. همچنین برای متغیر خروجی دانسیته، رنگ و پایداری اکسایشی تابع گوسی با 3- 3 تابع عضویت بهعنوان مدل بهینه انتخاب شد و در نهایت برای اسیدیته روغن مدل مثلثی با 3-3 تابع عضویت انتخاب گردید. از طرفی مشخص شد که با افزایش زمان مایکروویو میزان راندمان استخراج روغن و دانسیته افزایش یافت ولی میزان اسیدیته و رنگ روغن ابتدا کاهش و سپس افزایش یافت. افزایش سرعت دورانی پرس مارپیچی نیز منجر به کاهش راندمان استخراج روغن و دانسیته شد ولی میزان اسیدیته، رنگ و پایداری اکسایشی روغن را افزایش داد. در پایان میتوان بیان داشت که میزان ضرایب همبستگی بالای بین نتایج آزمایشگاهی و خروجیهای مدل بیانگر دقت قابل قبول و قابلیت استفاده از این مدلها در کنترل فرایند استخراج روغن بادامزمینی با پیشتیمار مایکروویو است.
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1396/2/27 | پذیرش: 1396/5/29 | انتشار: 1397/6/29