دوره 2، شماره 6 - ( 1384 )                   جلد 2 شماره 6 صفحات 58-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Artificail modeling of wheat drying (Tajan variety). FSCT. 2005; 2 (6) :49-58
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1774-fa.html
شبیه سازی مدل سینتیک خشک کردن دانه گندم (رقم تجن). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1384; 2 (6) :58-49

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1774-fa.html


چکیده:   (4269 مشاهده)

خشک کردن مصنوعی محصولات کشاورزی یکی از رایجترین روشهای نگهداری می باشد. روشهای مناسب خشک کردن، ضایعات و خسارات را در طول انبار داری کاهش داده و به اصلاح کیفیت محصول کمک می کند. مشخص و تحت کنترل بودن فرآیند خشک کردن در اصلاح طراحی خشک کن مهم است. لذا شبیه سازی روند خشک کردن محصولات از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از روش اجزا محدود برای حل عددی معادله انتقال جرم در طی خشک شدن که فرآیند خشک شدن دانه با فرض شکل دو مدل کروی و بیضوی دانه استفاده شد. فرض بر آن است که در داخل مرز دانه پخش رطوبت به صورت مایع و در مرز بصورت بخار می باشد. برای بررسی صحت داده های مدل شبیه سازی، توده بستر نازک گندم با پنج سطح دمای 35?C؛ 45، 50، 60 و 70 خشک شد. روند تغییرات نسبت رطوبت حاصل از مدل کروی و بیضوی نزدیک به داده های آزمایشگاهی می باشد. مدل بیضوی نسبت به مدل کروی، داده های آزمایشگاهی را بهتر شبیه سازی نموده است. کمترین و بیشترین مقدار ریشه متوسط مربعات خطا داده های حاصل از مدل کروی نسبت به داده های آزمایشگاهی به ترتیب 0.02984 و 0.04973و برای مدل بیضوی نسبت به داده های آزمایشگاهی به ترتیب 0.00971 و 0.02012 بود. داده های مدل کروی و بیضوی با داده های تجربی به صورت جفتی مقایسه شد که در تمام داده های مدل بیضوی تفاوت معنی داری با داده های آزمایشگاهی نشان نداد.

واژه‌های کلیدی: گندم، خشک کردن، شبیه سازی، مدل سازی
متن کامل [PDF 208 kb]   (3039 دریافت)    

دریافت: 1384/6/14 | پذیرش: 1384/7/14 | انتشار: 1384/8/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.