دوره 12، شماره 48 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 48 صفحات 46-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات خوزستان، اهواز، ایران
2- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده:   (8682 مشاهده)
چکیده استرپتوکوکوس اینیایی یک پاتوژن زئونوز است که برای صنعت آبزی پروری خطری جدی محسوب می شود. این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات ضدباکتریایی نیسین و اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum) به تنهایی و توام در کنترل استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae) بر اساس تکنولوژی ترکیبی در فیله قزل آلای رنگین کمان در سال 1392-1391 صورت گرفت. اثر غلظت های مختلف نیسین (0، 25/0 و 75/0 میکروگرم بر میلی لیتر) و اسانس زیره سبز (0، 005/0، 135/0 و 405/0 درصد) بر رفتار رشد باکتری فوق در دمایc º 4 طی 15 روز با استفاده از تکنولوژی ترکیبی بررسی گردید. نتایج نشان داد که رشد باکتری در غلظت های مختلف اسانس زیره و نیسین به تنهایی تا روز نهم و در ترکیب با هم تا روز سوم به تاخیر افتاد. همچنین تاثیر اسانس زیره سبز در کنترل باکتری مورد نظر بیشتر از نیسین و از اختلاف معنی دار برخوردار بود (p<0.05). غلظت های مختلف اسانس زیره سبز و نیسین برای کنترل رشد باکتری در دمای فوق با نمونه های شاهد دارای اختلاف معنی دار آماری بودند (p<0.05) ولی غلظت های بالای اسانس زیره (135/0 و 405/0 درصد) در کنترل رشد باکتری از اختلاف معنی دار برخوردار نبودند (p>0.05) درحالیکه غلظت های نیسین بکار رفته در جلوگیری از رشد باکتری تفاوت معنی دار آماری نشان دادند (p<0.05). اثرات مناسب بازدارندگی برای رشد باکتری استرپتوکوکوس اینیایی در فیله قزل آلا در غلظت های 135/0 و 405/0 درصد اسانس زیره سبز با 75/0 میکروگرم بر میلی لیتر نیسین مشاهده گردید.  
متن کامل [PDF 158 kb]   (3754 دریافت)    

دریافت: 1392/2/1 | پذیرش: 1392/11/1 | انتشار: 1394/9/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.