حسن زاده اوچتپه حامد، علیزاده خالد آباد محمد، رضازاد باری محمود. نانو-درون پوشانی عصاره سیر با امولسیون آب در روغن: ویژگی های فیزیکوشیمیایی و ضد میکروبی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (84) :337-347
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-16487-fa.html
1- دکتری تخصصی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
2- استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
3- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
چکیده: (6531 مشاهده)
در این مطالعه امکانسنجی تولید نانو امولسیون حاوی عصاره سیر به هدف پوشاندن بوی نامطلوب همراه با حفظ خواص عملکردی آنها جهت کاربرد بیشترشان در فرمولاسیون مواد غذایی مدنظر بوده است. بدین منظور، فرمولاسیونهای مختلف نانو امولسیون حاوی عصاره سیر به روش پرانرژی (حمام اولتراسوند) تولید و تأثیر درصدهای مختلف عصاره بر روی اندازه قطرات، کارایی درونپوشانی، خاصیت آنتیاکسیدانی، خاصیت ضد میکروبی، هدایت الکتریکی و کدورت نانو امولسیونها بررسی گردید. اندازه قطرات از 62 تا 302 نانومتر برای نانو امولسیونهای آب در روغن بر اساس کسر حجمی متغیر بود. نتایج حاصل از کروماتوگرافی گازی نشان داد که نانو امولسیونهای تولیدشده با کارایی نسبتاً بالایی ترکیبات فرار حاصله از عصاره سیر را پوشاندهاند اما با افزایش کسر حجمی (عصاره سیر) در فرمولاسیون نانو امولسیونها از ۵ به ۲۵ درصد، کارایی درونپوشانی از 89 به 80 درصد رسید. نتایج میکروبی به روش انتشار دیسک نانو امولسیون نشان داد که نانو امولسیونهای آب در روغن دارای خاصیت ضد میکروبی نسبتا ضعیفی بوده و تنها در کسر حجمی بالا (25 درصد) دارای قدرت مهار کنندگی رشد باکتری ها بودند. نتایج خاصیت آنتیاکسیدانی به روش DPPH نشان داد که به طور کلی نانو امولسیونهای آب در روغن دارای قدرت مهار رادیکال آزاد بالایی بودند. همچنین به دلیل روغنی بودن فاز پیوسته این نوع نانو امولسیون، هدایت الکتریکی نمونه ها بسیار کم (کمتر از 10 میکرو زیمنس) بودند.
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1396/8/8 | پذیرش: 1397/11/26 | انتشار: 1397/11/26