دوره 15، شماره 81 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 81 صفحات 376-359 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Combined application of polyamines and chitosan on bioactive compound and browning of fresh pistachio. FSCT 2018; 15 (81) :359-376
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-15970-fa.html
بارزمان ملیکا، میردهقان سیدحسین، ناظوری فاطمه. کاربرد توأم پلی‌آمین ها و کایتوزان بر ترکیبات زیستی فعال و قهوه‌ای شدن پسته تر. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (81) :359-376

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-15970-fa.html


1- دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان
2- دانشگاه ولی عصررفسنجان
3- دانشگاه ولی عصر رفسنجان
چکیده:   (5621 مشاهده)
به منظور حفظ کیفیت میوه و بررسی تغییرات رنگ میوه و قهوه‌ای شدن میوه آزمایشی به‌صورت فاکتوریل با محلول‌پاشی پلی‌آمین (شاهد، پوتریسین، اسپرمین و اسپرمیدین) هر کدام به غلظت 1 میلی‌مولار قبل از برداشت، استفاده از پوشش کایتوزان (بدون پوشش و 1 درصد کایتوزان) و زمان انبارمانی (0، 20 و 40 روز) در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار روی میوه پسته تر رقم اکبری انجام‌ گرفت. شاخص‌های مختلف کیفیت میوه شامل ترکیبات فنلی، فعالیت ضداکسیداسیونی، فعالیت آنزیم پلی‌فنل اکسیداز، آنتوسیانین پوست، رطوبت پوست، رنگ پوست نرم و قهوه‌ای شدن طی انبار مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ترکیبات فنلی پوست‌ و مغز، فعالیت ضداکسیداسیونی، فعالیت آنزیم پلی‌فنل اکسیداز، آنتوسیانین پوست، رطوبت و شاخص‌های رنگ پوست نرم با افزایش زمان انبارمانی کاهش یافت و کاربرد پلی‌آمین ها سبب بهبود و حفظ کیفیت میوه طی انبار گردید که در این بین تاثیر پوتریسین نسبت به اسپرمین و اسپرمیدین بر ویژگی‌های اندازه‌گیری شده بیشتر بود. نتایج همچنین نشان داد که استفاده از پوشش یک درصدی کایتوزان به ‌همراه پلی‌آمین‌ها طی انبار سبب حفظ رطوبت، شاخص‌های رنگ پوست نرم، مقدار آنتوسیانین ترکیبات فنلی و فعالیت ضداکسیداسیونی طی مدت‌زمان انبارمانی گردید. که در این بین کاربرد توأم پوتریسین و کایتوزان بیشترین تاثیر را بر حفظ ویژگی پسته تر و کاهش قهوه‌ای شدن طی انبار داشت. لذا محلول‌پاشی قبل از برداشت پسته با پلی‌آمین‌ها به‌ویژه پوتریسین با غلظت 1 میلی‌مولار و پوشش‌دار کردن پسته با کایتوزان سبب کاهش میزان قهوه‌ای شدن و حفظ ترکیبات زیستی فعال طی انبارمانی پسته تر گردید.
متن کامل [PDF 1468 kb]   (2410 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/9/12 | پذیرش: 1397/6/5 | انتشار: 1397/7/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.