دوره 15، شماره 80 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 80 صفحات 197-189 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


1- هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران-مدیر کل دفتر امور صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی
2- دانشجو
3- مدیر گروه صنایع غذایی
چکیده:   (2580 مشاهده)
در سال های اخیر با توجه به افزایش آگاهی از اثرات سوء فلزات سنگین بر سلامت انسان، بررسی سطوح فلزات سنگین در مواد غذایی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف از تحقیق حاضر بررسی میزان فلزات سنگین سرب، کادمیوم، نیکل در زردآلوی خشک (Prunuse armeniaca linnaeus) (آفتابی وتیزابی) عرضه شده در بازارهای سطح شهر تهران بود. به طور یکه فلزات مذکور با روش هضم مرطوب و دستگاه جذب اتمی کوره گرافیتی اندازه گیری شد. نتایج حاصل از میزان فلزات سنگین نمونه های برگه زردآلو نشان داد که میزان کادمیوم نمونه ها در محدوده mg/kg 057/0 تا mg/kg124/0 ، سرب نمونه ها محدوده mg/kg 57/0 تا mg/kg60/2 و نیکل نمونه ها محدوده mg/kg87/4 تا mg/kg83/0 بوده اند و میزان سرب تمامی نمونه ها به جز آفتابی تبریز mg/kg60/2 پایین تر از حد مجاز سازمان بهداشت (2 میلی گرم بر کیلو گرم) بود. همچنین نتایج نشان داد که نمونه برگه زردآلو آفتابی تسوج دارای کمترین میزان کادمیوم و سرب بوده است و میزان کادمیوم و سرب نمونه برگه زردآلو آفتابی تبریز به طور معنی داری بالاتر از نمونه های دیگر بود(P<0.01). همچنین نمونه برگه زردآلو تیزابی تبریز دارای کمترین میزان نیکل و نمونه برگه زردآلو آفتابی آذر شهر دارای بالاترین میزان نیکل بوده اند. کلید واژگان: فلزات سنگین، برگه زردآلو، سرب، کادمیوم، نیکل
متن کامل [PDF 388 kb]   (1805 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/6/14 | پذیرش: 1397/6/5 | انتشار: 1397/6/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.