1- استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
2- استادیار گروه صنایع غذایی دانشکده صنایع غذایی بهار- دانشگاه بوعلی سینا همدان
چکیده: (7540 مشاهده)
در سنجش فنوتیپی مجموع 58 باکتری از 3 نمونه سبزیجات تخمیری جدا گردید. جدایههای لاکتیکی براساس خصوصیات فنوتیپی در سطح جنس به صورت 64% Lactobacillus، 5% Pediococcus، 4.5% Leuconostoc و 26.5% جدایهها غیرقابل تشخیص شناسایی گردیدند. این شناسایی توسط روش مولکولی مستقل از کشت براساس نسل جدید توالی یابی آمپلیکونهای ژن 16S ribosomal RNA کامل گردید. نواحی V3 و V4 از ژن 16S rRNA تکثیر شد و توسط پلتفرم Illumina MiSeq توالی یابی شدند. دادهها با نرم افزار BaseSpace و بانک اطلاعاتی greengenes بررسی گردیدند. این آنالیز حضور 77.12% Lactobacillus، 7.51% Pediococcus، 5.61% Leuconostoc، 1.20% Acinetobacter، 1.00% Enterobacter، 0.35% Erwinia و 0.35% Dickeya به عنوان جنسهای غالب و همچنین 2.79% باکتری غیرقابل طبقه بندی را در محصول نشان داد. در سطح گونه به صورت 19.32% Lactobacillus brevis ،15.71% Lactobacillus japonicus ، 13.25% Lactobacillus pentosus، 10.26% Lactobacillus senmaizukei، 4.60% Lactobacillus plantarum، 2.65% Leuconostoc mesenteroides ،2.32% Lactobacillus acidifarinae و 17.26% باکتری غیرقابل طبقهبندی شناسایی شدند. در سطح شناسایی جنس توسط هر دو سنجش فنوتیپی و مولکولی (NGS) نتایج مشابهی حاصل گردید. در این مطالعه، روش نسل جدید توالییابی در شناسایی کامل جامعه میکروبی شوری سبزیجات با آب گوجه فرنگی آشکار کرد که فلور میکروبی لاکتیکی به عنوان فلور غالب شامل Lactobacillus، Pediococcusو Leuconostoc فرایند تخمیر را هدایت میکنند. بهعلاوه باکتریهای غیرلاکتیکی شامل Acinetobacter، Enterobacter، Erwinia و Dickeya نیز میتوانند نقش مهمی در فرایند رسیدگی شوری سبزیجات با آب گوجهفرنگی داشته باشند. باکتریهایی پروبیوتیکی نظیر Lactobacillus plantarum، Lactobacillus pentosus، Leuconostoc mesenteroides و Lactobacillus brevis نیز در این فراورده تخمیری شناسایی گردیدند.
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1396/12/14 | پذیرش: 1397/6/5 | انتشار: 1397/10/25