دوره 13، شماره 57 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 57 صفحات 24-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

PMCID: 0

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarin Nejad M, Amiri Chayjan R. Determination of optimized condition of pistachio drying process in a microwave fluidized bed dryer. FSCT. 0; 13 (57) :13-24
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-12122-fa.html
زرین‌نژاد معین، امیری چایجان رضا. تعیین شرایط بهینه فرآیند خشک‌کردن پسته در خشک‌کن مایکروویو بسترسیال. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (57) :24-13

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-12122-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی‌ارشد مهندسی بیوسیستم، دانشگاه بوعلی‌سینا، همدان
2- دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه بوعلی‌سینا، همدان
چکیده:   (3720 مشاهده)
چکیده در این پژوهش اثر شرایط مختلف خشک کردن مایکروویو بسترسیال (دمای هوای ورودی، سرعت هوای ورودی و توان مایکروویو) بر روی زمان خشک­شدن، ضریب­پخش رطوبت موثر، چروکیدگی و انرژی مصرفی کل مغز پسته مورد مطالعه قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده­ها و بهینه‌سازی فرآیند خشک­کردن پسته از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی استفاده شد. پارامتر‌های ورودی (مستقل) عبارتند از: دمای هوای ورودی، سرعت هوای ورودی و توان مایکروویو و پارامترهای وابسته (خروجی یا پاسخ) عبارتند از: زمان خشک­شدن، ضریب­پخش رطوبت مؤثر، چروکیدگی و انرژی مصرفی کل. رطوبت اولیه نمونه­های پسته رقم اکبری 569/0 برپایه خشک بدست آمد. برای خشک­کردن نمونه ها از سه سرعت هوای ورودی 16/1، 32/3 و 48/8 متر بر ثانیه، سه دمای هوا 35، 45 و 55 درجه سلسیوس و سه سطح توان مایکروویو 220، 330 و 440 وات استفاده شد. مقادیر زمان خشک­شدن، ضریب­پخش رطوبت موثر، چروکیدگی و انرژی مصرفی کل به ترتیب 2/1 تا 83/3 ساعت، 10-10×70/2 تا 9-10×32/1 متربرثانیه، 01/12% تا 43/35% و 337/0 تا 63/1 کیلووات ‌ساعت به دست آمدند. نقطه بهینه خشک‌کردن پسته در دمای هوای 48/38 درجه سلسیوس، سرعت هوای 16/1 متر بر ثانیه و توان مایکروویو 440 وات به دست آمد و مقادیر متغیرهای پاسخ در نقطه بهینه زمان خشک­کردن، ضریب پخش رطوبت موثر، چروکیدگی و انرژی مصرفی کل برای خشک­کردن پسته با خشک­کن مایکروویو بسترسیال به ترتیب 677/2 ساعت، 10-10×179/5 مترمربع ‌بر ثانیه، 41/18% و 7109/0 کیلووات ساعت محاسبه شد.
متن کامل [PDF 269 kb]   (1613 دریافت)    

دریافت: 1394/2/11 | پذیرش: 1394/7/11 | انتشار: 1395/9/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.