دوره 12، شماره 49 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 49 صفحات 40-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان
2- استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران
3- استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
4- دانش‌آموخته کارشناسی گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران
5- استادیار بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان
6- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد شیمی تجزیه، دانشگاه پیام نور
چکیده:   (7187 مشاهده)
چکیده در تحقیق حاضر از پوست خشک سه رقم انار ایرانی توسط چهار حلال آلی و به روش سوکسله عصاره­گیری شد. از عصاره­ها پنج آنتوسیانین، توسط دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا جفت شده با آشکارساز مرئی-فرابنفش، از طریق مقایسه زمان بازداری استانداردهای متناظرشان و به روش تزریق استاندارد خارجی، شناسایی و اندازه­گیری شدند. نتایج نشان داد در میان حلال­ها اتانول و در بین ارقام انار، پوست سیاه اردستان با سطح اطمینان بالاتر از 95٪ بیشترین میانگین راندمان استخراج را داشته­اند. نتایج آزمایشات کروماتوگرافی بیانگر این است که پوست انار، آنتوسیانین­های منو­گلوکوزید بیشتری نسبت به آنتوسیانین­های دی­گلوکوزید دارد و بیشترین میزان آنتوسیانین­ها به ویژه آنتوسیانین­های منوگلوکوزید شامل دلفینیدین 3 گلوکوزید (mg/kg 208)، سیانیدین 3 گلوکوزید (mg/kg 229) و پلارگونیدین 3 گلوکوزید (mg/kg 105) در عصاره اتانولی پوست خشک رقم پوست سیاه اردستان شناسایی شدند.  
متن کامل [PDF 192 kb]   (10364 دریافت)    

دریافت: 1392/2/14 | پذیرش: 1392/11/14 | انتشار: 1394/11/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.