دوره 5، شماره 18 - ( 1387 )                   جلد 5 شماره 18 صفحات 68-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Comparison of Physico-Chemical Properties of Triticale and Barley Malt. FSCT. 2008; 5 (18) :61-68
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-10272-fa.html
مقایسه ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی مالت حاصل از تریتیکاله و جو (صحرا). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1387; 5 (18) :68-61

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-10272-fa.html


چکیده:   (3452 مشاهده)
  چکیده مالت سازی یک فرایند پیچیده بیوتکنولوژی است که شامل خیساندن، جوانه زنی و خشک کردن مالت جوانه زده در شرایط کنترل شده دما و رطوبت می باشد. در این تحقیق دو غله تریتیکاله و جو صحرا از سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان تهیه و پس از دو ماه انبارداری، ویژگی های فیزیکوشیمیایی و رویشی آنها تعیین گردید. پس از تهیه مالت از دو غله مذکور در آزمایشگاه، به منظور بررسی کیفیت آنها عصاره گیری انجام شد و ویژگی های فیزیکوشیمیایی مانند بازدهی استخراج عصاره آب گرم، قند احیاءکننده، شدت رنگ، ازت کل محلول، ازت α- آمینو آزاد در عصاره حاصل بررسی گردید. آنالیز واریانس با استفاده از نرم افزار SAS و مقایسه میانگین داده ها با استفاده از آزمون دانکن در سطح 5 درصد انجام گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد طی فرایند مالت سازی قدرت دیاستاتیک و بازدهی استخراج عصاره آب سرد جو صحرا و تریتیکاله افزایش اما درصد خاکستر و ازت کل آنها کاهش یافت (05/0>P). همچنین مقدار چربی و pH تریتیکاله و جو طی فرایند مالت سازی به ترتیب افزایش و کاهش نشان داد. همچنین ارزیابی کیفیت مالت حاصل از غلات  مورد مورد مطالعه حاکی از آن بود که بازدهی استخراج عصاره آب گرم (14/72%)، قند احیاءکننده (25/75%)، شدت رنگ ( ASBC034/4)، بریکس (87/8%)، ازت کل محلول ( 148/1%)، ازت α- آمینو آزاد ( mg/l67/313) و مدت زمان فیلتراسیون ورت حاصل از مالت تریتیکاله بیشتر از مالت جو صحرا بود (05/0>P).  
متن کامل [PDF 153 kb]   (4074 دریافت)    

دریافت: 1387/3/4 | پذیرش: 1387/11/20 | انتشار: 1391/6/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.