Golbashy M, Alizadeh behbahani B. Identification of chemical compounds, antioxidant potential, total phenols and flavonoids, and the cytotoxic effect of dill on HT29 and HeLa cell lines. FSCT 2025; 22 (163) :231-241
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-79019-fa.html
گلباشی محمد، علیزاده بهبهانی بهروز. شناسایی ترکیبات شیمیایی، پتانسیل آنتی اکسیدانی، فنل و فلاونوئید کل و اثر سمیت سلولی شوید بر رده های سلولی HT29 و HeLa. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (163) :231-241
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-79019-fa.html
1- استادیار گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mgolbashy@ut.ac.ir
2- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده: (75 مشاهده)
شوید (Anethum graveolens) از دیرباز بهطور گسترده برای اهداف دارویی و درمانی مورد استفاده قرار گرفته است. گیاهان دارای تعداد زیادی از ترکیبات مؤثر با سمیت کمتر هستند. در این مطالعه، اثرات آنتیاکسیدانی و ضد سرطانی در شرایط آزمایشگاهی عصاره آبی شوید در برابر ردههای سلولی سرطانی HT29 و HeLa مورد بررسی قرار گرفت. اثر آنتیاکسیدانی عصاره آبی شوید توسط روشهای مهار رادیکال DPPH، مهار رادیکال ABTS، ظرفیت احیا آهن فریک و جلوگیری از رنگبری بتا-کاروتن مورد ارزیابی قرار گرفت. عصاره حاوی mg GAE/g 6/89 فنول کل و mg QE/g 49/25 فلاونوئید کل بود. همانطور که توسط سنجش فعالیت آنتیاکسیدانی مشاهده شد، عصاره آبی شوید فعالیتهای آنتیاکسیدانی قوی نشان داد که قابل مقایسه با آنتیاکسیدانی سنتزی دیبوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT) بود. عصاره آبی شوید همچنین پتانسیل ضد سرطان/سیتوتوکسیک وابسته به غلظت را در برابر ردههای سلولی HT29 و HeLa نشان داد و مقادیر IC50 برای این ردههای سلولی به ترتیب برابر با 59/84 و 95/74 میلیگرم در میلیلیتر بود. بطور کلی، مطالعه حاضر نشان داد که عصاره آبی شوید قادر به استفاده برای اهداف پزشکی و غذایی بهعنوان یک عامل آنتیاکسیدان و ضد سرطان میباشد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1403/10/26 | پذیرش: 1403/12/5 | انتشار: 1404/6/1