دوره 22، شماره 163 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 163 صفحات 241-231 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golbashy M, Alizadeh behbahani B. Identification of chemical compounds, antioxidant potential, total phenols and flavonoids, and the cytotoxic effect of dill on HT29 and HeLa cell lines. FSCT 2025; 22 (163) :231-241
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-79019-fa.html
گلباشی محمد، علیزاده بهبهانی بهروز. شناسایی ترکیبات شیمیایی، پتانسیل آنتی اکسیدانی، فنل و فلاونوئید کل و اثر سمیت سلولی شوید بر رده های سلولی HT29 و HeLa. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (163) :231-241

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-79019-fa.html


1- استادیار گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mgolbashy@ut.ac.ir
2- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (75 مشاهده)
شوید (Anethum graveolens) از دیرباز به‌طور گسترده برای اهداف دارویی و درمانی مورد استفاده قرار گرفته است. گیاهان دارای تعداد زیادی از ترکیبات مؤثر با سمیت کمتر هستند. در این مطالعه، اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضد سرطانی در شرایط آزمایشگاهی عصاره آبی شوید در برابر رده‌های سلولی سرطانی HT29 و HeLa مورد بررسی قرار گرفت. اثر آنتی‌اکسیدانی عصاره آبی شوید توسط روش‌های مهار رادیکال DPPH، مهار رادیکال ABTS، ظرفیت احیا آهن فریک و جلوگیری از رنگبری بتا-کاروتن مورد ارزیابی قرار گرفت. عصاره حاوی mg GAE/g 6/89 فنول کل و mg QE/g 49/25 فلاونوئید کل بود. همان‌طور که توسط سنجش فعالیت آنتی‌اکسیدانی مشاهده شد، عصاره آبی شوید فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی قوی نشان داد که قابل مقایسه با آنتی‌اکسیدانی سنتزی دی‏بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT) بود. عصاره آبی شوید همچنین پتانسیل ضد سرطان/سیتوتوکسیک وابسته به غلظت را در برابر رده‌های سلولی HT29 و HeLa نشان داد و مقادیر IC50 برای این رده‌های سلولی به ترتیب برابر با 59/84 و 95/74 میلی‌گرم در میلی‌لیتر بود.  بطور کلی، مطالعه حاضر نشان داد که عصاره آبی شوید قادر به استفاده برای اهداف پزشکی و غذایی به‌عنوان یک عامل آنتی‌اکسیدان و ضد سرطان می‌باشد.
 
متن کامل [PDF 667 kb]   (20 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1403/10/26 | پذیرش: 1403/12/5 | انتشار: 1404/6/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.