Pourhashemi M, Hashemiravan M, Zand N, Shahab A. Evaluation of the effect of Daphne odora essential oil on reducing the number of Aspergillus niger inoculated colonies on red guava fruit. FSCT 2025; 22 (163) :173-189
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77466-fa.html
پورهاشمی مهدی، هاشمی روان مهناز، زند نازنین، شهاب لواسانی علیرضا. ارزیابی اثر اسانس میخک هندی بر کاهش تعداد کلنی های تلقیح شده آسپرژیلوس نایجر بر روی میوه گواوا تو سرخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (163) :173-189
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77466-fa.html
1- دانشجو دانشگاه
2- استادیار ، m_hashemiravan@yahoo.com
3- استادیار
4- دانشیار
چکیده: (84 مشاهده)
این مطالعه به ارزیابی اثر اسانس میخک هندی بر کاهش تعداد کلنیهای آسپرژیلوس نایجر در میوه گواوا تو سرخ پرداخته است. هدف تحقیق بررسی تأثیرات ضد میکروبی اسانس میخک هندی با استفاده از غلظتهای مختلف بر روی میوههای گواوا آلوده به آسپرژیلوس نایجر بود. برای این منظور، غلظتهای مختلف اسانس میخک هندی (0.4، 0.5، 0.6، 0.7 و 0.8 میلیگرم در 100 گرم میوه) به میوههای گواوا تزریق و سپس میوهها با آسپرژیلوس نایجر تلقیح شدند. تاثیرات ضد میکروبی اسانس میخک هندی با اندازهگیری تعداد کلنیهای کپک، pH، سفتی بافت، درصد کاهش وزن، رطوبت و تغییرات رنگ میوه در روز 1، 7، 14، 21، 28 در دمای 15-18 درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اسانس میخک هندی به طور قابل توجهی تعداد کلنیهای آسپرژیلوس نایجر را کاهش میدهد. بالاترین اثر کاهش تعداد کپکها با غلظت 0.7 میلیگرم در 100 گرم میوه مشاهده شد، که به کاهش 29/2 لگاریتمی بار میکروبی منجر گردید. همچنین، درصد کاهش وزن و تغییرات pH نیز بهبود یافت. در مقایسه با تیمارهای بدون اسانس، تیمارهایی که با غلظتهای بالاتر اسانس میخک هندی درمان شده بودند، کاهش قابل توجهی در درصد کاهش وزن و آسیبهای بافتی نشان دادند. نتایج آزمون آنتیاکسیدانی DPPH نیز حاکی از فعالیت بالای آنتیاکسیدانی اسانس میخک هندی بود.
به طور کلی، اسانس میخک هندی به عنوان یک ترکیب ضد میکروبی مؤثر در کاهش آلودگی آسپرژیلوس نایجر و بهبود کیفیت میوه گواوا تو سرخ قابلیت استفاده دارد، و میتواند در مدیریت پوسیدگیهای پس از برداشت میوهها به کار رود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1403/7/22 | پذیرش: 1403/12/21 | انتشار: 1404/6/1