چکیده: (6180 مشاهده)
چکیده
فیلمها و پوششهای خوراکی برای محافظت، بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری مواد غذایی استفاده میشوند. هدف از این تحقیق بررسی اثر دو نوع پوشش فعال برپایه متیلسلولز بر انبارمانی و ماندگاری میوه گوجهفرنگی واریته بنمی میباشد. میوهها به مدت یک دقیقه در دمای oC20 در پوشش فعال متیلسلولز (متیلسلولز، گلیسرول و سوربات پتاسیم) یا پوشش فعال متیلسلولز-اسید پالمیتیک (متیلسلولز، گلیسرول، اسید پالمتیک و سوربات پتاسیم) غوطهور شدند و پس از خشکشدن در دمای محیط بههمراه نمونههای بدون پوشش به مدت 21 روز در دمای oC15 با رطوبت نسبی 85 – 80 درصد نگهداری شدند. هر دو روز در میان میزان کاهش وزن، مقدار کل مواد جامد محلول، اسید قابل تیتر، pH، رنگ پوست، سفتی بافت، انرژی گسیختگی، ویتامین C، مقدار بار میکروبی و قابلیت پذیرش کلی نمونهها اندازهگیری و با نمونه بدون پوشش مقایسه شدند. یافتههای این مطالعه نشان داد که پوششدهی افت وزن گوجهفرنگی را در مدت نگهداری به طور معنیداری تا 5/2 برابر کاهش میدهد و باعث بهبود رنگ پوست میوه، کاهش سرعت رسیدگی، کاهش معنیدار تعداد کپک و مخمر (3-2 برابر)، ماندگاری بیشتر ویتامین C و بهبود خواص حسی و ظاهری گوجهفرنگی می شود. از طرفی افزودن اسید پالمیتیک به فیلم متیلسلولزی حاوی سوربات اثر معنیداری بر ویژگیهای گوجهفرنگی نسبت به نمونههای پوشش داده با فیلم متیلسلولز فعال بدون پالمیتیک نداشت.
دریافت: 1388/2/25 | پذیرش: 1388/8/30 | انتشار: 1391/6/25