Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1384
9
1
gregorian
2005
12
1
2
7
online
1
fulltext
fa
بررسی میزان آلودگی میکروبی بستنی های سنتی تولیدی در شهرستان شهرکرد
Investigating the microbial contamination of traditional ice creams in shahr-e-kord
در این بررسی تعداد 200 نمونه بستنی سنتی از بستنی فروشی ها و قنادی های سطح شهرستان شهرکرد جمع آوری گردید و از نظر آلودگی میکروبی مطابق استاندارد ملی ایران مورد آزمایش قرار گرفت. تعداد 100 نمونه دارای آلودگی بیش از حد مجاز (گرم/ 105×5<) از نظر شمارش کلی باکتری های مزوفیل هوازی بودند. تعداد 114 نمونه آلودگی بیش از حد مجاز (گرم/ 102<) به استافیلوکوکوس ارئوس نشان دادند. از نظر شمارش انتروباکتریاسه تعداد 99 نمونه دارای آلودگی بیش از حد مجاز (گرم/ 102<) بودند و در 2 نمونه آلودگی به اشریشیا کلی مشاهده گردید. تعداد 24 نمونه آلودگی بیش از حد مجاز (گرم/ 103<) به باکتری باسیلوس سرئوس نشان دادند. همچنین در مورد لیستریا مونوسایتوژنز هیچ گونه مورد آلوده ای مشاهده نگردید.
A total of 200 samples of traditional ice creams were obtained randomly from the retail stores in the city of Shahr-e-kord. All the samples were analyzed for microbial contaminations according to the Iran national standard. Out of 200 samples, 100 showed mesophilic aerobic bacteria count more than 5*105 per gram of ice cream. One hundred fourteen samples showed Staphylococcus aureus count more than 102 per gram of ice cream. Ninety nine samples showed Enterobacteriacea count more than 102 per gram of ice cream. From 200 samples, 2 samples were Escherichia coli positive, and 24 samples showed Bacillus cereus count more than 103 per gram of ice cream. No Listeria monocytogenes was isolated from 200 samples.
شهرکرد,استافیلوکوکوس ارئوس,باسیلوس سرئوس,آلودگی میکروبی,بستنی سنتی,اشریشیا کلی,لیستریا مونوسایتوژنز
Listeria monocytogenes,Staphylococcus aureus,Microbial contamination,Escherichia coli,Traditional Ice Cream,Shahr-e-kord
21
27
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-7635&slc_lang=fa&sid=7