Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1394
5
1
gregorian
2015
8
1
13
54
online
1
fulltext
fa
بررسی سینتیک خشک شدن پسته رقم کله قوچی در خشک کن چرخشی هوشمند جدید تحت خلاء
Investigation of pistachio (Kalleh Ghoochi v.) drying kinetics in a new intelligent rotary dryer under vacuum
چکیده پسته بعنوان یک کالای ارزشمند نقش مهمی در صادرات غیر نفتی کشور ایران را ایفا میکند. نحوه خشک کردن تاثیر قابل توجهی بر کیفیت نهایی محصول خشک شده دارد. روشهای خشک کردن پسته متفاوت هستند ولی همواره نیاز به روشی سریع، بهداشتی و مطمئن احساس میشود. در این تحقیق اثر پارامترهای دما در سه سطح 40، 50 و °C60 و سرعت چرخش در سه سطح 5، 10 و 15 دور در دقیقه بر درصد کاهش زمان خشک شدن یک رقم پسته متداول ایرانی (کله قوچی) در خشک کن چرخشی هوشمند تحت خلاء بررسی شد. این خشک کن شامل یک استوانه دوار است که در محیط خلاء و با به کارگیری یک گرم کن دوقلوی برقی فرآیند خشک کردن پسته را انجام می دهد. در این راستا منحنیهای سینتیک خشک شدن تعیین و داده های آزمایش با استفاده از نرم افزار SPSS 19 تجزیه و تحلیل آماری شد. بر اساس نتایج به دست آمده، دما و سرعت چرخش تاثیر معنیداری بر مدت زمان خشک شدن داشته است. کمترین زمان خشک شدن در دمای °C60 و سرعت دورانی rpm15 همزن معادل با 185 دقیقه و بیشترین زمان در دمای °C40 و سرعت دورانی rpm5 معادل با 325 دقیقه بوده است. افزایش دما باعث افزایش سرعت خشک شدن در سطح معنی داری 1% شده است، بطوریکه افزایش دما از 40 به °C50 باعث کاهش 25% و افزایش دما از 40 به °C60 باعث کاهش 39% زمان خشک شدن میشود.
Pistachio plays an important role as exportation of Iran. The method of drying process has a remarkable influence on the quality of dried products. There are various methods for drying pistachio; however, choosing a suitable method of drying depends on reliability, healthiness and rapids. In current research, the effect of temperature in three levels of 40, 50 and 60°C and rotational speed of the dryer agitator in three levels of 5, 10 and 15rpm on reduction rate of drying period and drying kinetics of a common Iranian pistachio (Kalleh Ghoochi v.), in a new intelligent- vacuum rotary dryer, was investigated. This dryer was consisted of a cylindrical chamber and a twin electrical heater which dried products in a vacuum medium. The experimental data was analyzed in a statistical software "SPSS 10 " In accordance with the results, temperature and rotational speed of the agitator had a significant effect on drying period. When temperature and speed were 60°C and 15rpm respectively, drying period was short and equaled 185 min, but in temperature of 40°C and speed of 5rpm, drying period was long and equaled 325 min. Increasing the temperature also increased the rate of drying significantly. Results indicated that increasing temperature from 40°C to 50°C caused 25% decrease in the drying period and increasing temperature from 40°C to 60°C caused 39% decrease in drying period.
کلید واژگان: خشک کن,چرخشی,خلاء,سینتیک خشک شدن,درصد کاهش زمان خشک شدن
Key words: Dryer,Rotary,Vacuum,Drying kinetics,Time reduction percentage
135
143
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-7393&slc_lang=fa&sid=7
Sajjad
Naderi Parizi
سجاد
نادری پاریزی
100319475328460058700
100319475328460058700
Yes
دانش آموخته کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید.
Babak
Beheshti
بابک
بهشتی
100319475328460058699
100319475328460058699
No
استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران.
Omid Reza
Roosta Pour
امیدرضا
روستاپور
100319475328460058698
100319475328460058698
No
استادیار موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس.