Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1394
8
1
gregorian
2015
11
1
13
kongore 94-
online
1
fulltext
fa
تشکیل پوشش نانوساختار بر روی سطح ورق آلومینیوم با استفاده از روش نوین SMC جهت بسته بندی هوشمند مواد غذایی
....Formation of Nanostractured Coat on Al Plate by Surface Mechanical Coating (SMC) for Intelligent Food Packaging
چکیده با توجه به اینکه پوشش دهی فلزات جهت استفاده در مصارف مختلف از جمله صنعت مواد غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، لذا در این مقاله روش نسبتا جدیدی جهت پوشش دهی ورقهای آلومینیوم به منظور استفاده در صنعت بسته بندی مواد غذایی ارائه و مورد بررسی قرار گرفته است. پوشش دهی مکانیکی سطح (SMC) با استفاده از روش آلیاژسازی مکانیکی روش ابداعی جهت پوشش سطوح فلزات مختلف می باشد که در دهه اخیر مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته است. نفوذ دو جانبه ی عناصر آلومینیوم و مس در طول آسیاکاری منجر به تشکیل محلول جامد Al-Cu و ایجاد پوشش یکنواخت با ساختار نانومتری بر سطح ورق می شود. مشخصات میکرو ساختاری سطح پوشش با استفاده از آنالیزهای متعدد از جمله: میکروسکوپ نوری، میکروسکوپ الکترون روبشی SEM و میکروآنالیز پروب الکترونی EPMA نشان داد که با استفاده از روش و شرایط عملیاتی مناسب، پوشش ضخیم و متراکم روی سطح ورق تشکیل می گردد. همچنین نتایج پراش اشعه XRD تشکیل نانو کریستال های محلول های جامد را اثبات نمود. عملیات حرارتی بر روی پوشش باعث بهبود یکنواختی ترکیب شیمیایی پوشش گردید.
Because of coating metals for use in various applications including the food industry is of particular importance, therefore, in this paper new method for coating aluminum sheet for use in food packaging industry are presented and examined. Reviewing formation of solid solution through providing powder from the surface of ball and also feasibility of surface mechanical coating (SMC) by using mechanical alloying method and effect of the two parameters, milling time duration and ball diameter on these two matters are items that are being reviewed in this article. In this respect, mechanical alloying process in the presence of copper powder and nickel ball has been used. Parameters which are being reviewed are: 1- milling time (5, 10, 20, 60 and 120 hours) and 2- ball diameter (5 and 9 mm). Various analyses including analysis of X-ray diffraction (XRD), scanning electron microscope (SEM) and electron probe micro-analyzer (EPMA) have been used in order to obtain the desired results. The reviews indicate that providing powder from surface of ball increases with the increase of milling time and ball diameter. It was also specified that formation of coating on the surface of ball is possible at the time of mechanical alloying process.
کلید واژگان: پوشش دهی مکانیکی سطح (SMC),پودر مس و آلومینیوم,مدت زمان آسیاکاری,بسته بندی مواد غذایی
Mechanical Surface Coating (SMC),Milling time,Ball diameter,EPMA,Al Plate
1
10
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-7066&slc_lang=fa&sid=7
Iman
Farah Bakhsh
ایمان
فرح بخش
100319475328460061137
100319475328460061137
Yes
استادیار، گروه مهندسی مکانیک، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
Afshin
Farah Bakhsh
افشین
فرح بخش
100319475328460061138
100319475328460061138
No
استادیار، گروه مهندسی شیمی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
Sina
Zereh Poosh
سینا
زره پوش
100319475328460061139
100319475328460061139
No
فارغ التحصیل کارشناسی، گروه مهندسی شیمی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران