Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1392
11
1
gregorian
2014
2
1
11
44
online
1
fulltext
fa
بهینه سازی تولید فیتاز در تخمیر غوطه وری توسط آسپرژیلوس فیکوم با استفاده از روش سطح پاسخ مهسا بادامچی1، زهره حمیدی اصفهانی2، سلیمان عباسی3
Optimization of phytase production by Aspergillus ficuum in submerged fermentationusingResponse surface methodology
Badamchi, M.1, Hamidi-Esfahani, Z.2 , Abbasi, S.3
چکیده
در این تحقیق شرایط بهینه تولید آنزیم فیتاز توسط <em>آسپرژیلوس فیکوم</em>PTCC 5288در محیط غوطه­وری و در ارلن از نظر میزان منبع کربنی (گلوکز) در پنج سطح (2، 5/3، 5، 5/6 و 8 گرم در 100 میلی­لیتر)؛ منبع نیتروژنی (سولفات آمونیوم) در پنج سطح (1، 2، 3، 4 و 5 گرم در 100 میلی­لیتر)؛منبع فسفر (فیتات موجود در سبوس گندم) در پنج سطح (1، 2، 3، 4 و 5 گرم در 100 میلی­لیتر) و زمان گرم­خانه­گذاری در پنج سطح (48، 120، 192، 264 و 336 ساعت) به روش آماری سطح پاسخ(Response surface methodology)مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بهینه سازی عددی نشان داد به منظور تولید حداکثر آنزیم، گلوکز باید 23/5گرم در 100 میلی­لیتر، سولفات آمونیوم 6/1 گرم در 100 میلی­لیتر، سبوس گندم28/3 گرم در 100 میلی­لیتر و مدت زمان تخمیر 30/198 ساعت باشد. تحت شرایط بهینه­ی پیش بینی شده توسط مدل، فعالیت فیتاز 61/39 واحد آنزیم بر میلی­لیتر گردید. برای تایید مدل، آزمایشی در شرایط مقادیر بهینه پیش بینی شده برای هر عامل انجام گرفت. میزان فعالیت آنزیم در شرایط آزمایش21/40 واحد آنزیم بر میلی­لیترشد که مقایسه­ی آن با مقدار پیش بینی شده، کارایی مدل ارائه شده را تایید می­کند.
In this research, the culture condition improvement on phytase productionby <em>Aspergillus ficuum</em> PTCC 5288 was investigated using submergedfermentation method in 250 ml shake flask. Four factors which influencing phytase production, including carbon source (glucose) in five level (2, 3.5, 5, 6.5 and 8 g/100 mL), nitrogen source (ammonium sulphate) five levels (1, 2, 3, 4 and 5 g/100 mL), phosphor source (wheat bran) five levels (1, 2, 3, 4 and 5 g/100 mL),and fermentation time five levels (48, 120, 192, 264 and 336 hour) were studied. The optimum levels of these significant factors were determined via response surface methodological approach as: 5.23g/100 mL glucose, 1.6 g/100 mL ammonium sulphate, 3.28 g/100 mL glucose wheat branand198.30 hours.The maximum predicted amount of phytase was 39.61 U/mL and the produced amount of phytase under these conditions was 40.21 U/mL, which indicates the efficacy of the model for prediction of phytase production content under different conditions of the medium.
کلید واژگان: بهینه سازی,فیتاز,اسید فیتیک,تخمیر غوطه وری,آسپرژیلوس فیکوم,روش سطح پاسخ
Optimization,Phytase,Phytic acid,Submerged fermentation,Aspergillus ficuum,response surface methodology
155
165
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-6886&slc_lang=fa&sid=7