Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1395
3
1
gregorian
2016
6
1
14
64
online
1
fulltext
fa
اثر غلظتهای مختلف نمک خالص و مخلوط بر ویژگیهای حسی و میکروبی تخم نمک سود قزل آلا رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در یخچال
<strong>چکیده </strong>
به منظور رسیدن غلظت بهینه نمک، تخم نمک سود ماهی قزل‏آلای رنگین کمان (<em>Oncorhynchus mykiss</em>) با افزودن نمک خالص و مخلوط (5/3، 5/4 و 5/5 درصد) تهیه گردید. آزمایشات شیمیایی، میکروبی، ارزیابی حسی و سنجش رنگ نمونه‏ها در طی 60 روز نگهداری در دمای یخچال مورد بررسی قرار گرفت. مقدار بارباکتریایی کل، سرمادوست، کپک و مخمر تعیین گردید. بارباکتریایی کل در نمونه‏های تولیدی با درصد بالاتر نمک (5/4 و 5/5) کمتر بود. این کاهش در افزایش نمک خالص از 5/4 به 5/5 درصد اثر معنی‏دار نداشت. به طور کلی، افزودن 5/4 و 5/5 درصد نمک سبب جلوگیری و کاهش رشد میکروبی گردید و مقدار بارباکتریایی در مورد نمک خالص و نمک مخلوط به ترتیب پس از 30 و 60 روز به 5 تا 6 واحد لگاریتمی رسید. شاخص روشنایی <em>L*</em> نمونه‏ها باافزایش درصد نمک از 5/3 به 5/5 افزایش داشت. در تمامی نمونه‏ها شاخصهای <em>a*</em>و <em>b*</em>در مقایسه با تیمار شاهد به طور معنی‏داری کاهش یافت. غلظت بالاتر نمک رابطه خوبی با شاخصهای حسی نمونه‏ها داشت. رنگ، بو، بافت و شاخصهای حسی با درصد نمک بالاتر درطی نگهداری بهبود یافتند. این نتایج نشان می‏دهد که نوع و غلظت نمک در فرآوری تخم قزل‏آلا مهم بوده ودرصد بالاتر نمک سبب افزایش مدت ماندگاری گردید.
کلید واژگان: ارزیابی حسی,مدت ماندگاری کلید واژگان: ارزیابی حسی,تخم نمک سود,ماهی قزلآلای رنگین کمان,مدت ماندگاری
201
191
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-6857&slc_lang=fa&sid=7
بهاره
شعبانپور
100319475328460065681
100319475328460065681
No
استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
گلنار
قربانیان
100319475328460065680
100319475328460065680
No
دانش آموخته ارشد فرآوری محصولات شیلاتی-دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
پرستو
پورعاشوری
100319475328460065679
100319475328460065679
Yes
استادیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سید مهدی
اجاق
100319475328460065678
100319475328460065678
No
استادیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سید مصطفی
عقیلی نژاد
100319475328460065677
100319475328460065677
No
مربی مجتمع آموزش عالی کشاورزی و منابع طبیعی گنبد کاووس