Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1394
12
1
gregorian
2016
3
1
13
61
online
1
fulltext
fa
استفاده از پودر کدو تنبل در تولید کیک و بررسی برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میکروبی کیک حاوی پودر
<strong>چکیده</strong> جهت افزایش ماندگاری کیک و خصوصیات حسی آن از نگهدارنده­ها و بهبود دهنده­های سنتزی استفاده می­کنند که اثرات زیانباری بر سلامتی انسان دارند. با توجه به این مشکل، جایگزین نمودن این ترکیبات با موادی که منشا طبیعی دارند و باعث ارتقای ویژگی­های حسی و ماندگاری کیک می­شوند، اهمیت دارد. از این رو ما در پژوهش، امکان استفاده از کدو تنبل را در کیک و خصوصیات حسی و میکروبی کیک تولید شده مورد ارزیابی قرار گرفت. با توجه به نتایج بدست آمده، تاثیر مثبت کدو تنبل در ارتقای خصوصیات فیزیکی و حسی محصول کاملا نمایان بود. ویژگی­های حسی و فیزیکی کیک حاوی کدو تنبل نشان داد که نمونه حاوی 3 درصد کدو تنبل داری به عنوان بهترین مقدار جهت افزودن به کیک یافت شد. خصوصیات میکروبی محصول نیز نشان داد که نمونه کیک حاوی 3 درصد کدو تنبل بیشترین میزان ماندگاری را نشان داد. بطوری که ماندگاری محصول را تا 120 روز افزایش داد در حالی­که نمونه شاهد که فاقد پودر کدو تنبل بوده و از ضد کپک سنتزی استفاده شده بود تا 90 روز ماندگاری داشت. با توجه به نتایج حاصل از آزمایشات می­توان گزارش کرد که می­توان به جای نگهدارنده­ها و بهبوددهنده­های سنتزی از پودر کدو تنبل استفاده کرد که علاوه بر افزایش ماندگاری محصول باعث بهبود خصوصیات فیزیکی و حسی کیک می­شود.
کلید واژگان: کیک,کدو تنبل,خصوصیات حسی,ماندگاری,بهبوددهنده
Cake,Pumpkin,Sensory property,shelf life,Improver
193
183
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-6479&slc_lang=fa&sid=7
Kamyar
Maleki Aski
کامیار
ملکی اسکی
100319475328460061574
100319475328460061574
Yes
کارشناس ارشد صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزاد شهر، استان گلستان
Habib
Mirzai
حبیب الله
میرزایی
100319475328460061559
100319475328460061559
No
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی و عضو هیات علمی گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
Abolfazl
Fadavi
ابوالفضل
فدوی
100319475328460061558
100319475328460061558
No
مرکز تحقیقات صنایع غذایی شرق گلستان، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزاد شهر، استان گلستان