Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1396
6
1
gregorian
0
0
1
14
67
online
1
fulltext
fa
بررسی و مدلسازی پیشبینی خواص فیزیکوشیمیایی نان باگت غنیسازی شده با پودر هسته خرما با استفاده از منطق فازی
<strong>چکیده</strong><br /> امروزه تولید محصولات پری­بیوتیکی از جایگاه خاصی برخوردار شده است. یکی از مواد پری­بیوتیکی رایج که امروزه در اکثر غذاها استفاده می­شود پودر هسته خرما می­باشد. در این پژوهش جهت اندازهگیری دقیق و سریع خصوصیات فیزیکوشیمیایی نان باگت حاوی 0، 5/2، 5، 5/7، 10 و 15 درصد پودر هسته خرما از مدل­سازی فازی استفاده شد. با افزایش مقدار پودر هسته خرما در فرمولاسیون نان باگت، رطوبت، سفتی بافت و مولفه­یL* نمونه­های تولیدی افزایش ولی فعالیت آبی، تخلخل، حجم مخصوص و شاخص a* کاهش یافت و در مولفهی b* تغییری ایجاد نشد. در محدوده­ 0 تا 15 درصد پودر هسته خرما مدل منطق فازی ایجاد شده به عنوان یک سیستمکارشناس، با دقت و سرعت بسیار بالا قادر به پیشگویی و تعیین ویژگیهای مختلف به عنوان فاکتوری از درصد پودر هسته خرمای محصول بود. این سیستم قادر خواهد بود، مقدار هر یک از این ویژگیهای خروجی مورد نظر را در هر درصد دلخواه در محدودهی 0 تا 15 درصد با دقت بسیار بالا و در کسری از ثانیه بدست آورد.
کلید واژگان: منطق فازی,نان باگت,پودر هسته خرما
263
253
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25407-26&slc_lang=fa&sid=7
معصومه
مقیمی
100319475328460064923
100319475328460064923
Yes
گروه شیمی، واحد گنبد کاووس، دانشگاه آزاد اسلامی، گنبد کاووس، ایران