Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1394
7
1
gregorian
2015
10
1
12
49
online
1
fulltext
fa
اثرپوشش خوراکی پروتئین آب پنیر بر کیفیت میکروبی فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان نگهداری شده در شرایط سرد
The effect of whey protein edible coating on microbial quality of rainbow trout fillet during cold storage
چکیده پوشش پروتئین آب پنیر حاوی 5/0، 1 و 5/1 درصد اسانس آویشن به منظور مهار باکتریهای فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان سرد شده مورد استفاده قرار گرفت. آزمایشهای میکروبی (بار کل باکتریایی، باکتریهای سرمادوست، باکتریهای اسید لاکتیک و انتروباکترها)همچنین اندازهگیری مجموع بازهای نیتروژنی فرار و pH به صورت دوره ای هر چهار روز انجام گردید.نتایج نشان داد که پوشش پروتئین آب پنیر حاوی اسانس آویشن توانست از رشد باکتریهای فیله جلوگیری نماید.همچنین مقادیر TVB-N و pHنیز در نمونههای پوششی در مقایسه با تیمار شاهد بطور معنی داری پایین تر بودند (05/0>p).از بین تیمارهای مورد استفاده در این تحقیق، تیمار پوششی حاوی 5/1 درصد آویشن موثرترین تیمار بر علیه باکتریهای مورد آزمایش بود و در نتیجه توانست زمان ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان نگهداری شده در دمای یخچال (°C2±4)را در مقایسه با تیمار شاهد حداقل به مدت 4 روز افزایش دهد.
Whey protein based edible coating containing 0.5, 1 and 1.5% (w/v) thyme essential oil was used for inhibition of bacterial growth of rainbow trout fillets during cold storage. Microbial analyzes (total viable counts, psychrophilic counts, lactic acid bacteria and Enterobacteriaceaeas) as well as total volatile basic-nitrogen(TVB-N) and pH measuring were performed periodically every four days. Results showed that whey protein coating containing thyme essential oil was able to inhibition of bacterial growth of fish fillets. Also the TVB-N and pH values in the coated samples were significantly (p<0.05) lower than those of non-coated treatment. Among the treatments used in this study, treatment with 1.5% thyme essential oil containing edible coating was the most effective treatment against evaluated bacteria in this study. As could extend the shelf-life of rainbow trout fillets stored at refrigerator for at least 4 days compared to control.
کلید واژگان: پروتئین آب پنیر,اسانس آویشن,افزایش ماندگاری,فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان
Whey protein,Thyme oil,Shelf-life,Rainbow trout fillet
11
20
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-5923&slc_lang=fa&sid=7
Mohammad
khezri Ahmad Abad
محمد
خضری احمدآباد
100319475328460054322
100319475328460054322
No
دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، مازندران، نور
Masoud
Rezai
مسعود
رضائی
100319475328460054321
100319475328460054321
Yes
دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، مازندران، نور
Seyed Mehdi
Ojagh
سید مهدی
اجاق
100319475328460054320
100319475328460054320
No
استادیار گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان