Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1387
7
1
gregorian
2008
10
1
5
18
online
1
fulltext
fa
بازدارندگی رشد لیستریا منوسیتوژنز با باکتری های اسید لاکتیک در قطعات سترون گوشت ماهی سفید دودی(Rurtillus frisii kutum )
Inhibition of Listeria Monocytogenes Growth by Lactic Acid Bacteria in Strile Cold Smoked Roach (Rurtillus frisii kutum )
چکیده
هدف از این مطالعه توصیفی تعیین ظرفیت بازدارندگی دو سویه از لاکوباسیل های جدا شده از محتویات روده تاس ماهی ایرانی بر علیه لیستریا منوسیتوژنز در فرآورده دودی ماهی سفید بود. سویه های باکتریایی مورد آزمایش در این مطالعه شامل لاکتوباسیلوس کازئی جدایه AP 8 و لاکتوباسیلوس پلانتارم جدایه AP 12 بودند. نتایج حاصل از بررسی اثر بازدارندگی سویه های باکتریایی بر لیستریا منوسیتوژنز با روش دیسک نشان داد که هر دو سویه لاکتوباسیل توانایی بازدارندگی از رشد لیستریا منوسیتوژنز را در محیط آزمایشگاه دارند. در بین سویه های باکتریایی بیشترین میزان بازدارندگی متعلق به سویه، لاکتوباسیلوس کازئی بود. ظرفیت بازدارندگی و پتانسیل فساد سویه های باکتریایی در محیط سترون گوشت با تلقیح سویه های باکتریایی به میزان 10<sup>4</sup> باکتری در گرم (CFU/g) و لیستریا منوسیتوژنز به میزان 10<sup>2</sup> باکتری در گرم در طول 40 روز نگه داری در دماهای 4 و 20 درجه سانتیگراد بررسی شد. در طول دوره نگه داری، سویه های تلقیح شده به گوشت اثرات منفی را بر کیفیت ماهی سفید دودی از خود نشان ندادند ) عدم تولید TVBN، عدم اسیدی کردن محیط گوشت(. در بین سویه های تلقیح شده به گوشت، سویه لاکتوباسیلوس کازئی از رشد نسبتا بالاتری و همچنین ظرفیت بازدارندگی بیشتری برخوردار بود به طوری که میزان لیستریا منوسیتوژنز را در پایان40 روز نگه داری در دماهای 4 و 20 درجه سانتیگراد در میزان کمتر از 50 باکتری در گرم نگه داشت. به عنوان نتیجه گیری کلی می توان بیان کرد که نگهدارندگی زیستی ماهی سفید دودی با کشت های باکتریایی نظیر لاکتوباسیلوس کازئی یک روش قابل اطمینان برای جلوگیری از رشد لیستریا منوسیتوژنز در این فرآورده با حداقل تاثیر بر خصوصیات کیفی محصول در پایان دوره نگه داری می باشد.
The aim of this study was to demonstrate the inhibitory capacity of two strains of gram positive bacilli, isolated from intestinal content of Persian sturgeon, against <em>Listeria monocytogenes</em> growth. Two strains <em>Lactobacillus casei</em> AP 8 and <em>Lactobacillus plantarum</em> A P 12 , were screened for their antilisterial activity against. <em>L. monocytogenes</em>, using a disk diffusion agar test. However, <em>L. casei</em> AP 8 always had the highest inhibitory effect. The spoiling potential and antilisterial capacity of bacterial strains was tested in sterile cold smoked roach (CSR) blocks inoculated with 10<sup>4</sup> CFU g<sup>−</sup> <sup>1</sup> of lactic bacteria and 10<sup>2</sup> CFU g<sup>-1</sup> of <em>Listeria monocytogenes</em> and then stored for 10 days at 4 °C followed by 30 days at 20 °C. <em>L. casei</em> AP8 grew a little faster <em>L. plantarum</em> A P 12 and none of them showed any adverse effect on quality of the product ( i.e. no total volatile basic nitrogen (TVBN) production and no acidification. Lactobacillus casei AP8 was the most efficient strain, maintaining the level of L. monocytogenes at <50 CFU/ g during 40 dayss of storage at 4 and 20°C. In conclusion, biopreservation of cold smoked roach using bacterial cultures such as L. casei AP8 is a promising way to inhibit the growth of pathogenic bacteria such as <em>L. monocytogenes</em> with low effect on the product quality.
لاکتوباسیلوس کازئی,کلید واژگان: ماهی سفید دودی,لیستریا منوسیتوژنز,نگهدارنده زیستی,لاکتوباسیلوس پلانتارم
Listeria monocytogenes,Biopreservation,Cold smoked roach,Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum
27
36
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-12604-3&slc_lang=fa&sid=7