Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1394
6
1
gregorian
2015
9
1
13
55
online
1
fulltext
fa
اثر ضد باکتریایی عصاره های چای ترش بر برخی از باکتری های بیماری زای مقاوم به آنتی بیوتیک در شرایط برون تنی
Investigation of the extracts antibacterial effect of Hibiscus Sabdariffa against strains of antibiotic resistance on pathogenic bacteria “in vitro”
چکیده
بیماری های عفونی ایجاد شده توسط سویه های <em>اشرشیا کلی</em> و <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> مقاوم به آنتی بیوتیک، در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران در حال افزایش چشمگیری می باشد، از این رو تلاش های بسیاری جهت یافتن ترکیبات جدید به عنوان جایگزین برای آنتی بیوتیک ها در حال انجام می باشد. لذا در این پژوهش تجربی، اثر ضد باکتریایی عصاره های آبی و اتانولی چای ترش بر تعدادی از سویه های <em>اشرشیا کلی</em> و <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> مقاوم به آنتی بیوتیک های رایج درمانی مورد پژوهش قرار گرفت. عصاره چای ترش با استفاده از دستگاه خلا از مرکز (روتاری) آماده گردید. 20 سویه اشرشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس از دانشگاه علوم پزشکی مشهد تهیه شد. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره چای ترش در شش غلظت مختلف با روش رقیق سازی در محیط مایع بر <em>اشرشیا کلی</em> و <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> تعیین گردید. نتایج نشان داد <em>اشرشیا کلی</em> به ترتیب مقاوم به آنتی بیوتیک های پنی سیلین (9/75)، اریترومایسین (3/58)، تتراسیکلین (9/56) و سفکسیم (37) درصد و برای <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> به ترتیب پنی سیلین (5/83)، سفکسیم (80) اریترومایسین (6/55) و تتراسیکلین (1/26) درصد بودند. نتایج این مطالعه بیانگر تاثیر مطلوب عصاره اتانولی چای ترش بر سویه های <em>اشرشیا کلی</em> و <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> مقاوم به آنتی بیوتیک بود، به نحوی که MIC عصاره اتانولی چای ترش برای <em>اشرشیاکلی</em> و <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> به ترتیب 16 و 4 میلی گرم بر میلی لیتر بود. به طور کلی عصاره چای ترش توانایی مهار سویه های <em>اشرشیا کلی</em> و <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> مقاوم به آنتیبیوتیک را دارد. بنابراین با انجام مطالعات گسترده تر می توان از عصاره اتانولی چای ترش در صنعت داروسازی برای درمان های دارویی بهره برد.
Infectious diseases created by strains of Antibiotic resistance <em>Escherichia coli </em>and <em>Staphylococcus aureus</em>, is increasing in many countries such as Iran. Therefore, many efforts are performing in order to find a new composition as replacement for antibiotics. In this experimental research, an antimicrobial effect of the ethanolic and aqueous extract of <em>Hibiscus Sabdariffa</em> was investigated on several strains of <em>Escherichia coli </em>and <em>Staphylococcus aureus</em> resistant to common clinical antibiotics.The extract of <em>Hibiscus Sabdariffa</em> was prepared using rotary. Twenty strains of <em>Escherichia coli </em>and <em>Staphylococcus aureus </em>were provided from Mashhad University of Medical Sciences. The minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) were determined using Serial Dilution Method in six concentrations onto strains of <em>Escherichia coli </em>and <em>Staphylococcus aureus</em> in broth media.The results showed that <em>Escherichia coli </em>was resistant to antibiotics of penicillin (75.9%), <em>erythromycin (58.3%), tetracycline (56.9%), and </em>cefixime (37%), and <em>Staphylococcus aureus </em>showed resistant to antibiotics of penicillin (83.5%), cefixime (80%), <em>erythromycin (55.6%), and tetracycline (26.1%), respectively. Also, the </em>ethanolic extract of <em>Hibiscus Sabdariffa</em> has acceptable effect on antibiotic resistant strains of <em>Escherichia coli </em>and <em>Staphylococcus aureus </em>that MIC of the <em>Hibiscus Sabdariffa</em> ethanolic extract was 4 and 16 mg/mL for <em>Escherichia coli </em>and <em>Staphylococcus aureus</em>, respectively.The overall, the <em>Hibiscus Sabdariffa</em> extract has inhibitory ability on Antibiotic resistant <em>Escherichia coli </em>and <em>Staphylococcus aureus </em>strains. So, the ethanolic and aqueous extract of Hibiscus tea can be used in in pharmaceutical industry for medical treatments with perfect study.
کلید واژگان: چای ترش,اشرشیا کلی,استافیلوکوکوس اورئوس,ضد باکتری,عصاره
Hibiscus Sabdariffa,Escherichia coli,Staphylococcus aureus,antibacterial effect,Extract
23
31
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-516&slc_lang=fa&sid=7
Farideh
Tabataba i Yazdi
فریده
طباطبایی یزدی
100319475328460054617
100319475328460054617
Yes
دانشیار و عضو هئیت علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
Behrooz
Ali Zadeh Behbahani
بهروز
علیزاده بهبهانی
100319475328460054616
100319475328460054616
No
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
Ali Reza
Vasi i
علیرضا
وسیعی
100319475328460054560
100319475328460054560
No
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
Seyed Ali
Mortazavi
سید علی
مرتضوی
100319475328460054507
100319475328460054507
No
استاد و عضو هئیت علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
Samira
Moradi
سمیرا
مرادی
100319475328460054559
100319475328460054559
No
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران