Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1391
3
1
gregorian
2012
6
1
9
34
online
1
fulltext
fa
اثر پوشش های آنتی میکروبی در افزایش ماندگاری ماهی قزل آلای رنگین کمان
Effect of antimicrobial coating on shelf-life extension of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
چکیده مطالعه حاضر جهت بررسی اثر پوشش های آنتی میکروبی بر ماندگاری فیله قزل آلای رنگین کمان انجام شد. این پوشش با افزودن اسانس دارچین در پوشش کیتوزانی تهیه شد. ماهی پوشش شده در یخچال (˚C1±4) نگهداری شد و ارزیابی میکروبی فیله ماهی مشتمل بر شمارش باکتریایی کل، باکتری های سرما دوست، باکتری های اسید لاکتیک و اینترو باکترها و اندازه گیری بازهای ازته فرار و pH انجام پذیرفت. همچنین ارزیابی حسی نمونه ها برای بافت، بو، رنگ و پذیرش کلی نمونه ها انجام شد. نتایج نشان داد که اسانس دارچین و پوشش کیتوزانی اثر سینرژیستی قابل ملاحظه ای (P < 0.05) در کاهش شمارش باکتریایی کل، باکتری های سرما دوست، باکتری های اسید لاکتیک و اینترو باکترها داشتند. همچنین این دو ترکیب به طور معنی داری (P < 0.05) منجر به کاهش میزان بازهای ازته فرار در نمونه های پوشش دار شدند. بافت، بو، رنگ و پذیرش کلی تنها در نمونه های کنترل به شکل معنی داری(P < 0.05) کاهش یافت.
The present study was conducted to evaluate the effect of antimicrobial coating on the shelf-life of trout fillet. Antimicrobial coatings were obtained by incorporating cinnamon oil in coating formulations prepared from chitosan. Coated fish were stored at refrigerated (4±1˚C) and were periodically evaluated for Total viable counts, psychrophilic counts, lactic acid bacteria and Enterobacteriaceae as well as total volatile basic-nitrogen(TVB-N) and pH. Sensory evaluations were performed for Texture, odor, color, overall acceptability. Results showed that cinnamon oil and chitosan coating had synergistic effects (P < 0.05) in reducing the Total viable counts, psychrophilic counts, lactic acid bacteria and Enterobacteriaceae. Chitosan coated enriched with cinnamon significantly (P < 0.05) reduced chemical spoilage as reflected in TVB-N .Texture, odor, color, overall acceptability significantly (P < 0.05) changed only for the control samples.
ماندگاری,کلید واژگان: اسانس دارچین,پوشش کیتوزانی,فیله قزل آلای رنگین کمان
chitosan coating,cinnamon oil,Rainbow trout fillet,shelf life
13
23
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-5250&slc_lang=fa&sid=7