Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1390
8
1
gregorian
2011
11
1
8
33
online
1
fulltext
fa
کنترل باکتری Alicyclobacillus acidoterrestris در آب سیب به وسیله عصاره های پوست انار
Control of Alicyclobacillus acidoterrestris in apple juice by pomegranate peel extracts
چکیده
اخیراً باکتری <em>Alicyclobacillus</em> <em>acidoterrestris </em><em> </em>به علت مقاومت بالای آن به پاستوریزاسیون رایج در صنایع آب میوه، مورد توجه قرار گرفته است. تاکنون روش های زیادی برای مقابله با این باکتری ارائه شده است. پوست انار به عنوان یکی از محصولات جانبی کارخانه های تولید آب میوه، دارای خواص ضدباکتری و فراسودمند (Functional)است. ترکیبات موثرۀ پوست انار به کمک متانول، اتانول، و استون استخراج شد. در مقایسه با سایر عصاره ها، عصاره استونی دارای بیشترین میزان فنول کل، فلاونوئید کل و فلاونول کل به ترتیب 226، 70 و 61 mg/g بود. عصاره استونی در غلظتμg/ml 250بدون آنکه اثر نامطلوبی روی کدورت آب سیب داشته باشد، روی محیط کشت جامد عصاره پرتقال (Orange Juice Agar) و آب سیب اثر شدید ضد-<em>Alicyclobacillus</em> <em>acidoterrestris </em><em> </em>از خود نشان داد. عصاره متانولی طی مدت 24 روز در هیچ یک از غلظت های مورد بررسی اثر نامطلوبی روی کدورت آب سیب نداشت، در حالی که در همین مدت عصاره های اتانولی و استونی در غلظت µg/mL 1000 باعث افزایش کدورت آب سیب شدند.
<em>Alicyclobacillus acidoterrestris</em> has recently obtained great attention in fruit juice industry due to its high resistance to juice pasteurization. Several methods for inhibition of this bacterium have been proposed. Pomegranate peel, as a byproduct of fruit juice factories, has antibacterial and functional properties. Pomegranate peel extracts containing effective compounds were extracted by methanol (MeOH), ethanol (EtOH) and acetone. In comparison within different extracts, pomegranate peel extracted by acetone (PPEA) had the highest content of phenolic, flavonoid and flavonol contents, (i.e. 226, 70 and 61 mg/g, respectively). Furthermore, 250μg/ml PPEA showed strong anti-Alicyclobacillus acidoterrestris property on orange serum agar and apple juice without any side effects on apple juice turbidity. The extracts obtained by EtOH and acetone during 24 days showed side effects on apple juice turbidity in 1000 μg/ml but the extracts obtained by MeOH did not affect apple juice turbidity at the same time.
کلید واژگان: Alicyclobacillus acidoterrestris,آب سیب,خواص ضدمیکروبی,عصاره پوست انار,کدورت
Alicyclobacillus acidoterrestris,Antimicrobial properties,Apple juice,Pomegranate peel extract,Turbidity
79
90
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-5040&slc_lang=fa&sid=7