Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1391
3
1
gregorian
2012
6
1
9
34
online
1
fulltext
fa
بررسی تأثیر ضایعات غذائی در بهبود آبگیری لجن فاضلاب شهری
Effect of Food wastes on sludge dewatering capability
چکیده
تولید حجم بالای لجن از جمله مشکلات عمده اکثر تصفیه­خانه­های فاضلاب می­باشد که لزوم ارائه راهکارهای مناسب اقتصادی و زیست محیطی را جهت مدیریت و تصفیه مناسب آن ایجاب می­نماید. با توجه به اینکه در فرایند آماده­سازی لجن کاربرد ترکیبات طبیعی نسبت به شیمیایی از ارجحیت زیست محیطی و اقتصادی زیادی برخوردار است، متخصصین در تلاش برای یافتن مواد مناسب جهت جایگزینی می­باشند. در این تحقیق آماده­سازی و آبگیری لجن با سه ترکیب غذائی شامل نشاسته، عصاره لوبیا و پوست انار در مقیاس آزمایشگاهی بصورت ناپیوسته و در طی دو مرحله اصلی تعیین pH و نیز دوز بهینه مواد توسط آزمون­های زمان فیلتراسیون، درصد کاهش حجم لجن، درصد رطوبت کیک لجن و حجم آب فیلتر شده (در زمان10 ثانیه) و کدورت آب فیلتر شده صورت پذیرفت. طبق نتایج حاصل، عصاره پوست انار در pH و غلظت بهینه به ترتیب 4 و متوسط ppm 1000 بهترین کارائی را نشان داد. به گونه­ای که نسبت به نمونه شاهد، زمان فیلتراسیون و رطوبت کیک لجن به ترتیب حدود 63 درصد و 5/6 درصد کاهش و حجم آب فیلتر شده در 10 ثانیه، 64 درصد افزایش یافت.
Production of high volume of sludge is an important problem in wastewater treatment plants that necessitates approach of a proper economical and environmental management method. Chemical conditioning is used for increasing sludge dewater-ability and its volume reduction. Researchers have shown that use of natural compounds have environmental superiority over chemical ones. Therefore, in this research the effect of three food wastes including starch, white bean and pomegranate skin extract on the sludge dewatering capability in lab scale batch system was investigated. From the results, pomegranate skin extract in optimum pH of 4 and concentration of 1000 ppm gave the best efficiency. In this case, the amount of TTF, sludge cake humidity, volume of filtered water in 10 second, sludge volume reduction and turbidity were 10 seconds, 88.31 percent, 50 ml, 25.55 percent and 24 FAU, respectively.
عصاره پوست انار,کلید واژگان: فاضلاب شهری,آماده سازی لجن,آبگیری,غلظت,نشاسته,عصاره لوبیا
pH,pH,Key Words: Conditioning,Dewatering,Concentration,pomegranate skin extract,Starch,white bean extract
1
11
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-4616&slc_lang=fa&sid=7