Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1396
6
1
gregorian
0
0
1
14
67
online
1
fulltext
fa
تاثیر شستشوی گوشت چرخ شده ماهی کفشک با محلول کیتوزان در حذف فلزات سنگین و ثبات اکسیداسیونی طی نگهداری در یخچال
<strong>چکیده </strong><br /> در این بررسی تاثیر شست­و­شوی گوشت چرخ شده ماهی کفشک با محلول آبی کیتوزان بر محتوای فلزات سنگین و تاثیرات آن بر ثبات کیفی گوشت در خلال نگهداری در یخچال (°C 4) به مدت 15 روز بررسی گردید. تیمارهای تحقیق عبارت بودند از شستن گوشت چرخ شده با آب معمولی (تیمار شاهد)، با محلول آبی حاوی 2 % کیتوزان (تیمار 1) و با محلول آبی حاوی 5 % کیتوزان (تیمار 2). محتوای سرب در نمونه شاهد از 45/8 ppm به 48/0 و 21/0 ppm به ترتیب در تیمارهای 1 و 2 کاهش یافت. کادمیوم به طور کامل در تیمارهای 1 و 2 حذف گردید. محتوای نیکل در نمونه شاهد از 54/1 ppm به 60/0 و 39/0 ppm به ترتیب در تیمارهای 1 و 2 کاهش یافت. محتوای پروکسید و تیوباربیتوریک اسید در تیمارهای 1 و 2 در خلال دوره نگهداری در یخچال بطور معنی­داری (05/0<em>P </em><) کمتر از تیمار شاهد بود. تیمار 2 تاثیر بیشتری در حذف و کاهش فلزات سنگین داشته­است.
کلید واژگان: کفشک ماهی,گوشت چرخ شده,حذف فلزات سنگین,زمان ماندگاری
178
169
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-4385&slc_lang=fa&sid=7
سیده مهدیه
موسوی
100319475328460061491
100319475328460061491
No
دانش آموخته کارشناسی ارشد شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
اسحق
زکی پور رحیم آبادی
100319475328460061490
100319475328460061490
Yes
دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
خسرو
آئین جمشید
100319475328460061489
100319475328460061489
No
استادیار پژوهشکده میگوی کشور، بوشهر