Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1391
3
1
gregorian
2012
6
1
9
34
online
1
fulltext
fa
برخی خصوصیات فیزیکی یولاف وحشی و گندم (رقم الوند)
Some physical properties of Avena fatua and wheat
(Alvand Variety)
چکیده در این تحقیق برخی خواص فیزیکی دو محصول گندم (رقم الوند) و یولاف وحشی و اثر رطوبت بر این خواص مورد بررسی قرار گرفت. تأثیر نوع دانه (گندم و یولاف) و رطوبت (45/9 ، 12 و 45/14% بر پایه تر) بر ابعاد سه­گانه دانه، قطر متوسط هندسی، ضریب کرویت، چگالی توده، چگالی دانه، تخلخل، ضریب اصطکاک استاتیکی و سرعت حد در یک آزمایش فاکتوریل ارزیابی شد. نتایج نشان داد که نوع دانه و سطوح رطوبتی تأثیر معنی­داری بر خواص فیزیکی دانه های یولاف و گندم دارد. بین گندم و یولاف تفاوت معنی داری از نظر چگالی دانه، چگالی توده و تخلخل وجود داشت. رطوبت نیز بر چگالی توده در سطح 1 درصد و بر چگالی دانه در سطح 5 درصد اثر معنی­دار داشت اما اثر آن بر درصد تخلخل معنی­دار نشد. بین سطوح اصطکاکی، نوع دانه و سطوح رطوبت در سطح 1 درصد تفاوت معنی دار وجود داشت. نتایج نشان داد سطح آلومینیوم بیشترین و فولاد کمترین ضریب اصطکاک استاتیکی را داشتند. هم چنین ضریب اصطکاک استاتیکی و سرعت حد با افزایش رطوبت به طور خطی افزایش نشان داد.
In this study, some physical properties of two wheat (Alvand cultivar) and wild oat and the effect of humidity on these properties was investigated. The effect of Grain type (wheat and oat) and humidity (9.45, 12 and 14.45%) on triple grain size, geometric mean diameter, sphericity index, bulk density, particle density, porosity, static coefficient of friction and terminal velocity in the factorial design was evaluated. The results showed that the Grain type and moisture levels, are significant effect on the physical properties of oat and wheat grains. There are exist significant differences between wheat and oat in terms of particle density, Bulk density and porosity.Also the moisture effect on the bulk density at 1 percent and on the particle density at 5 percent but by its effect on the percentage porosity was not significant. There was highly significant differences between the friction surfaces, Graine type and moisture levels. Between surfaces, aluminum, were Maximum and steel the lowest coefficient of friction. The coefficient of static friction and the terminal velocity increases linearly as moisture increased.
گندم,رطوبت,کلید واژگان: خواص فیزیکی,یولاف وحشی
Wheat,Key word: Physical properties,Wild oat,moisture
107
116
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-4368&slc_lang=fa&sid=7