Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1397
1
1
gregorian
0
0
1
15
74
online
1
fulltext
fa
بهینه سازی تولید پنیر فتای بدون آب گیری با استفاده از طرح آماری مخلوط
بهینهسازی تولید پنیر فتای بدون آبگیری با استفاده از طرح آماری مخلوط<br>
چکیده<br>
جهت دستیابی به شرایط بهینه تولید پنیر فتای بدون آبپنیر، تغلیظ شده پروتئین شیر، تغلیظ شده پروتئین آبپنیر و خامه بترتیب با نسبتهای %15- 5، %10- 0 و % 55- 45 با شیر تازه به میزان ثابت 40% مخلوط شدند. نمونههای پنیر به روش صنعتی تولید و مورد آزمونهای فیزیکوشیمیایی مختلف قرار گرفتند. طراحی و آنالیز نتایج آزمایشات به کمک نرمافزار 9.0.0Design-Expert صورت گرفت. با استفاده از این نرم افزار معادلات رگرسیونی مناسب، نمودار سطوح و کانتور مخلوط برای هر پاسخ بدست آمد. در نهایت بهینهسازی فرمول بر اساس میانگین ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و بافتی پنیرهای UF موجود در بازار انجام و نقطهی بهینه با بیشترین مطلوبیت تعیین شد. متغیر های مستقل خامه، تغلیظ شده پروتئین شیر و تغلیظ شده پروتئین آب پنیر در نقطه بهینه بترتیب 6/45، 7/11 و 7/2%است.<br>
واژگان کلیدی:پنیر فتای بدون آبپنیر، خواص فیزیکوشیمیایی، تغلیظ شده پروتئین آبپنیر، تغلیظ شده پروتئین شیر، بهینهسازی
پنیر فتای بدون آب پنیر,خواص فیزیکو شیمیایی,تغلیظ شده پروتئین آب پنیر,تغلیظ شده پروتئین شیر,بهینه سازی
298
283
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-7-15036-1&slc_lang=fa&sid=7
حنان
لشکری
1003194753284600131824
1003194753284600131824
No
دانشجوی دکتری گروه صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد، گرایش تکنولوژی مواد غذایی
محمد جواد
وریدی
1003194753284600131825
1003194753284600131825
Yes
عضو هیأت علمی(دانشیار) گروه صنایع غذایی دانشکده کشاورزی،دانشگاه فردوسی مشهد
محمد هادی
اسکندری
1003194753284600131826
1003194753284600131826
No
عضو هیأت علمی(دانشیار) گروه صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
مهدی
وریدی
1003194753284600131827
1003194753284600131827
No
عضو هیأت علمی (استادیار) گروه صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد