Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1384
9
1
gregorian
2005
12
1
2
7
online
1
fulltext
fa
تصفیه شربت خام نیشکر با استفاده از بنتونیت و ژلاتین و تاثیر آن بر روی ترکیبات رنگی
Refining of raw cane juice with bentonit:l- determination of optimum quantity of bentonit & pH
شربت خام نیشکر حاوی اجسام محلول و مواد جامد سوسپانسیونی شامل: ترکیبات رنگی، پلی ساکاریدها، صمغ ها، پروتیین ها و ... است که می توانند راندمان و کیفیت محصول نهایی را تحت تاثیر قرار دهند. بنتونیت یک خاک رس مونتموریلونیت بوده و بعنوان کمک شفاف کننده در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. برای ایجاد شفافیت مطلوب بهتر است در تصفیه شربت خام نیشکر از بنتونیت نوع Na-Calit استفاده گردد، تا بدین ترتیب، نقطه بهینه بین قدرت جذب سطحی و حجم رسوب بدست می آید. بعد از اعمال فرآیند تصفیه بنتونیتی روی نمونه های مورد نظر و بدست آوردن شربت تصفیه شده به روش بنتونیتی بریکس، درصد ساکاروز، درجه خلوص، درصد خاکستر، رنگ و کدورت را بین نمونه های تصفیه شده به روش بنتونیتی و دفکاسیون سرد مورد مقایسه قرار می دهیم تا بهترین مقدار مورد نیاز بنتونیت و pH مشخص گردد. هدف از این بررسی بهینه سازی تصفیه شربت خام نیشکر با استفاده از بنتونیت می باشد.
Sugar cane juice contains soluble substance and solid suspension such as color compounds, polysaccharids, gums, proteins and etc that can effect on the quality and efficiency of the final product. Bentonit is a clay soil of montmorilonite and be used as a aid clarifier at industry. In order to make favourit clarification, is better that used type bentonit Na-calit for obtaining optimum point between surface sorption power and volum of sediment.After processing of target samples and obtaining of clarified juice with bentonit method brix, sucrose percent,purity, ash content, color and turbidity are comparced between clarified samples by bentonit method and cold liming method(Cold Defecation or calcium phosphate) as control samples until the best of requirement quantity bentonit and pH recognized. Purpose of this investigation is optimization of raw cane juice refining by bentonit.
شربت خام نیشکر,دفکاسیون سرد,بنتونیت,اسید سیتریک و pH
Raw cane juice,Bentonit,Cold defecation,Citric acid and pH
1
10
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-3348&slc_lang=fa&sid=7