Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1396
5
1
gregorian
0
0
1
14
66
online
1
fulltext
fa
تولید کنسانتره پروتئینی از ضایعات صدف بزرگ Megapitaria squalid و بررسی برخی از خصوصیات شیمیایی آن
<strong>چکیده</strong><br /> با توجه به رشد روز افزون نیاز به پروتئین حیوانی تولید محصولات با ارزش افزوده بالا از ضایعات موجودات دریایی بیشتر مورد توجه است. صدف کلم <em>Megapitaria squalid</em> از نظر ارزش غذایی حائز اهمیت می باشد. در تحقیق حاضر با استفاده از تغییر pH (قلیایی و اسیدی) امعاء و احشاء صدف کلم برای استخراج پروتئین و ارزیابی آن از نظر حلالیت، بازیافت پروتئین­ و ترکیب شیمیایی در شرایط دمای اتاق مورد بررسی قرار گرفت. اساس کار بر استخراج پروتئین در pH های قلیایی و اسیدی و سپس رسوب آن در نقطه ایزوالکتریک بود. بر اساس نتایج در حدود 93% پروتئین اولیه امعاء و احشاء در pHحل شدند. مقدار پروتئین رسوب داده شده و بازیافت پروتئین کل از مواد اولیه به ترتیب برابر با 89% و 84% پروتئین اولیه بود. میزان حلالیت پروتئین­های مواد اولیه خام با استفاده از pH های قلیایی و اسیدی روی ژل پلی آکریل آمید مورد بررسی قرار گرفت. نتایج ژل نیز موید نتایج حلالیت بالای پروتئین در pH های قلیایی بود. مقادیر پروتئین و اسیدهای آمینه کنسانتره پروتئینی حاصل شده به ترتیب به میزان 7/72% و 23/663 میلی گرم بر گرم (بر اساس وزن خشک) بود. تحقیق حاضر نشان داد که استفاده از شرایط قلیایی در pH برابر 11 برای بازیافت پروتئین از ضایعات صدف کلم و تبدیل آن به یک ماده با ارزش افزوده بالا مفید می­باشد و در نهایت از محصول تولید شده می توان به مکمل غذایی در دام و غذای انسان استفاده کرد.
کلید واژگان: کنسانتره پروتئینی,امعاء و احشاء,خصوصیات شیمیایی,صدف Megapitaria squalid
37
27
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-2709&slc_lang=fa&sid=7
نصراله
احمدی فرد
100319475328460064370
100319475328460064370
Yes
استادیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه- ارومیه، ایران
خولیو همبرتو
کوردوا مورتو
100319475328460064369
100319475328460064369
No
استادیار گروه بیوشیمی- مرکز تحقیقات دریایی (سیبنور) کالیفرنیای جنوبی مکزیک