Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1396
10
1
gregorian
0
0
1
14
71
online
1
fulltext
fa
ارزیابی خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم ترکیبی ژلاتین-کربوکسیمتیلسلولز و بهینه سازی فرمولاسیون به روش دی-اپتیمال
<strong>چکیده</strong>
در دهه گذشته تلاش­ زیادی جهت به کارگیری پوشش­های زیست تخریب­پذیر به جای پلیمرهای سنتزی صورت گرفته است. در این تحقیق از ژلاتین برای تولید فیلم خوراکی استفاده شد و جهت تقویت خصوصیات مثبت و تضعیف ویژگی­های منفی سطوح مختلفی از کربوکسی متیل سلولز(CMC[aj1] [M.2] ) (0و25و50و75و100درصد[aj3] [M.4] (وزنی/وزنی)) در فرمولاسیون به کار رفت و خصوصیات فیزیکی و مکانیکی فیلم­های تولیدی مورد ارزیابی و مطالعه قرار گرفت و در نهایت فرمولاسیون بهینه انتخاب شد. بر اساس نتایج بدست آمده از آزمون شفافیت فیلم های بدست آمده مشخص شد که بیشترین شفافیت مربوط به فیلم حاوی 100 درصد CMC و کمترین شفافیت مربوط به فیلم 100 درصد ژلاتین بود. افزایش درصد ژلاتین تاثیر معنی­دار (p<0.05) و هم­سو بر روی حلالیت فیلم تولیدی داشت در صورتی که با افزایش سهم CMC در فیلم این صفت کاهش پیدا کرد. ارزیابی نتایج مربوط به نفوذ بخار آب [aj5] [M.6] که یکی از مولفه­های مهم در صنایع بسته­بندی است نشان داد که با افزودن CMC به فرمولاسیون فیلم تولیدی در برابر نفوذ بخار آب مقاومت بیشتری از خود نشان داد. ژلاتین به شدت باعث کاهش درصد کشش فیلم شد در صورتی که افزودن CMC نتیجه عکس داد. از طرف دیگر با افزایش درصد ژلاتین مقاومت به کشش به صورت معنی­داری زیاد شد ولی افزایش سهم CMC باعث کاهش مقاومت اولیه کشش شد. در نهایت بهینه­سازی آمار و ارقام این تحقیق نشان داد که بهترین فیلم مربوط به نمونه­ای بود که نسبت ژلاتین به CMC در آن 50/50 بود.
[aj1]موارد این چنینی برای اولین بار تعریف می شود و مخفف آن در پرانتز گذاشته می شود
[M.2]کاملا درست است، اصلاح شد.
[aj3]درصد بر اساس چه چیزی است
[M.4]اصلاح شد. ممنونم
[aj5]جمله بندی اشکال دارد
[M.6]اصلاح شد. متشکرم
کلید واژگان: فیلم؛ ژلاتین؛ کربوکسی متیل سلولز؛ ویژگیهای مکانیکی؛,نفوذ بخار آب
299
308
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-2549&slc_lang=fa&sid=7
میلاد
رنجبر
100319475328460052770
100319475328460052770
No
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال
محمدحسین
عزیزی
100319475328460052764
100319475328460052764
No
استاد، عضوهیئت علمی گروه علوم وصنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس
عادل
میرمجیدی هشتجین
100319475328460053705
100319475328460053705
No
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران