Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1384
9
1
gregorian
2005
12
1
2
7
online
1
fulltext
fa
بررسی تاثیر باقیمانده پادزیستها روی انعقاد لاکتیکی شیر
Influence of antibiotic residues on lactic coagulation of milk
یکی از عوامل مهم و موثر بر فعالیت کشتهای آغازگر لاکتیک در شیر که می تواند سبب عدم انعقاد لاکتیکی شیر شود باقیمانده پادزیست ها هستند. عدم انعقاد لاکتیکی شیر در برخی شیرهای دریافتی کارخانجات شیر از جمله مشکلاتی است که باعث به خطر افتادن منافع دامداران و واحدهای تولید فرآورده های شیر مخصوصا ماست و پنیر می گردد. به منظور بررسی این مشکل اقدام به مطالعه پیرامون باقیمانده ترکیبات پادزیست ها در شیر گردید. یافته ها نشان دادند که افزودن پماد مخصوص درمان ورم پستان با غلظت 100ppm به شیر و همچنین شیر دام تحت درمان پادزیست با استرپتومایسین (بصورت تزریق عضلانی) تا 72 ساعت پس از تزریق مانع از انعقاد لاکتیکی شیر شدند . لذا دام تحت درمان بایستی بطور جداگانه نگهداری شده و شیر آن به هیج وجه نباید با شیر سایر دام ها تا زمانیکه بقایای پادزیست در شیر تا حد قابل قبولی کاهش یابد، مخلوط گردد. عوامل فوق اثرهای متفاوتی بر انعقاد آنزیمی شیر می گذارند.
One of the important factors which affect lactic starter cultures activity as well as lack of lactic coagulation in milk is antibiotic residues. Lack of lactic coagulation causes a number of problems such as economic loss in dairy industries when they produce fermented milk products specially cheese and yoghurt. In order to recognize such problem, the present study was undertaken to detect antibiotic residues in milk. The results obtain showed, cow milk which contaminated by ointment in a concentration about 100ppm and the cow under treatment by streptomycin (intramuscular injection) up to 72 hours after injection, no lactic coagulation was observed. Hence, the cow under treatment should be kept separate and the milk drawn should never be mixed with other animals until the antibiotic residues reduce to normal range. Above mentioned parameter have different affects on enzymatic coagulation of milk .
انعقاد لاکتیکی,انعقاد آنزیمی,شیر خام,باکتریهای اسید لاکتیک,باقیمانده پادزیست
Lactic acid bacteria,Raw milk,Lactic coagulation,Enzymatic coagulation,Antibiotic residue
43
51
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-2513&slc_lang=fa&sid=7